Συνάντηση αύριο Τετάρτη 8 Αυγούστου αντιπροσωπείας Δημάρχων με τον Υπουργό Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδη, για το ασυμβίβαστο

Print Friendly, PDF & Email

Τα περιθώρια εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα του ασυμβίβαστου των Δημάρχων ενόψει και των μειώσεων των μισθών των αιρετών θα εξεταστεί στη συνάντηση αντιπροσωπείας Δημάρχων με επικεφαλής το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, με τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, στη συνάντηση που θα έχουν αύριο Τετάρτη 8 Αυγούστου στις 11 π.μ. στο Υπουργείο Εσωτερικών.


Η άτυπη επιτροπή που απαρτίζεται, επίσης, από τους Δημάρχους Μεταμόρφωσης Μιλτιάδη Καρπέτα, Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λουκά Τζανή, Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρη Φωκιανό, Περάματος Παντελή Ζουμπούλη, Γαλατσίου Κυριάκο Τσίρο, Ωρωπού Ιωάννη Οικονομάκο, Γλυφάδας Κωνσταντίνο Κοκκόρη, Βριλησσίων Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, θα θέσουν υπόψη του Υπουργού το δίκαιο αίτημά τους για την κατάργηση του ασυμβιβάστου επαγγελματικής δραστηριότητας Δημάρχων, που ψηφίστηκε με το νόμο Ραγκούση (ʼρθρο 16 Νόμος 3852/2010) όπως ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Για το θέμα έχει κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία θα συζητηθεί τον προσεχή Οκτώβριο έπειτα από δύο αναβολές. Ωστόσο, στο πλαίσιο της συνάντησης διεκδικείται άμεσα να δοθεί πολιτική λύση με συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο