Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Αμαρουσίου δια του Δημάρχου Γ. Πατούλη, με το Σύλλογο Αθμονέων για την ανάδειξη του Λαογραφικού Μουσείου της πόλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με την Πρόεδρο του Συλλόγου Αθμονέων Ρούλα Μπογδάνου Καλύβα, κατά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ε. Γαρδέλη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, το δημοτικό σύμβουλο Δ. Καμπούκο, και την Πρόεδρο του Συλλόγου Αθμονέων Ρούλα Μπογδάνου Καλύβα,Αναμνηστική φωτογραφία από την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας.


Την περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη του Λαογραφικού Μουσείου Αμαρουσίου επισφράγισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το Σύλλογο Αθμονέων με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του αριθμού των εκθεμάτων και την προβολή του μουσειακού υλικού του.


Έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, με την ευκαιρία της υπογραφής του συμφώνου συνεργασίας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «με σημερινό σύμφωνο ανοίγουμε το δρόμο για την ανάπτυξη νέων δράσεων που θα συμβάλουν στην περαιτέρω προβολή της μαρουσιώτικης παράδοσης. Μέσα από συνεργασίες όπως αυτή με το Σύλλογο των Αθμονέων στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε φορείς και πολίτες, να τους προσφέρουμε το χώρο και τη δυνατότητα οι ίδιοι σε συνεργασία με τη Διοίκηση να γίνουν διαχειριστές και μεταλαμπαδευτές της ιστορίας και του πολιτισμού αυτού του τόπου. Η σημερινή συνεργασία έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από ενέργειες της Διοίκησης όπως η μετακίνηση του Λαογραφικού Μουσείου στο νέο του χώρο, η τοποθέτηση του αγάλματος της Αμαρυσίας Αρτέμιδας, το μνημείο για τους πεσόντες ήρωες του 1821, το άγαλμα του Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη στην είσοδο της πόλης, το άγαλμα για τους Αθμονείς στην πλατεία Κασταλίας, όλα δείγματα ότι με το Σύλλογο των Αθμονέων μας διαπνέει ως Διοίκηση το ίδιο μέλημα: να διατηρήσουμε ζωντανή την πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά μας».

Ο Σύλλογος Αθμονέων, έχοντας συνεισφέρει σημαντικά στον εμπλουτισμό των εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου με δωρεές αντικειμένων, και συμμετέχοντας ενεργά στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, μέσα από το συγκεκριμένο σύμφωνο συνεργασίας αναλαμβάνει να στηρίξει εμπράκτως την προβολή του Λαογραφικού Μουσείου. Στόχος είναι η σύσφιξη και διατήρηση των δεσμών των Μαρουσιωτών όσο και η εν γένει μετάδοση της μαρουσιώτικης παράδοσης εντός και εκτός των ορίων της πόλης, η διάσωση πάσης φύσεως ιστορικού & λαογραφικού υλικού, αλλά και η προβολή των εκθεμάτων του Μουσείου με τρόπο που θα λειτουργήσει προς όφελος των κατοίκων της πόλης, της μορφωτικής και πολιτιστικής προαγωγής τους.


Το μουσείο σήμερα φιλοξενεί περίπου 1.500 εκθέματα, αντιπροσωπευτικά όλων των εκφάνσεων της ζωής των κατοίκων του Αμαρουσίου, κειμήλια, παραδοσιακές ενδυμασίες, χρηστικά αντικείμενα, τεκμήρια γεγονότων, ευρήματα αρχαιολογικών ανασκαφών και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.


Παρόντες στην υπογραφή ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καμπούκος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλης Χρηστάκης, καθώς και μέλη του Συλλόγου Αθμονέων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο