Τη βαθύτατη θλίψη για το θάνατο του Λάμπρου Παπαδήμα και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με την παρακάτω δήλωσή του:
Με βαθύτατη θλίψη, πληροφορήθηκα το θάνατο του Γιατρού, Δημάρχου και Εκλεκτού Πολιτικού Λάμπρου Παπαδήμα, που ξεχώρισε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητά του σε καθέναν από αυτούς τους τομείς ζωής και δράσης.
Αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επί σειρά ετών διετέλεσε Δήμαρχος της πόλης της Λαμίας, βάζοντας τη σφραγίδα του στη σύγχρονη ιστορία της πόλης, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ, Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ελληνικών Δήμων για την Ευρώπη (1990-1993) και ο πρώτος Έλληνας Δήμαρχος που αναδείχθηκε σε θέση Αντιπροέδρου της Ένωσης Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης κατά τα έτη 1988-1990.
Στις δύσκολες ημέρες, που διάγει ο τόπος μας, η απώλεια ενός χαρισματικού πολιτικού, ο οποίος διακρίθηκε στο στίβο της πολιτικής ζωής της Ελλάδος ως βουλευτής Φθιώτιδας, Υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Υπουργός Υγείας και Πρόνοιας, αφήνει πραγματικά ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του.