Στον Παγκαρπαθιακό Εορτασμό της 74ης Επετείου Επανάστασης και Απελευθέρωσης της Καρπάθου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Τιμούμε τις  ηρωικές πράξεις και την αυτοθυσία των κατοίκων της Καρπάθου – Σήμερα ενωμένοι ως έθνος οφείλουμε να επιτύχουμε την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας για να παραμείνουν οι νέοι μας στην πατρίδα και να μην ερημώσουν τα νησιά μας

 

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 74ης  Επετείου Επανάστασης και Απελευθέρωσης του νησιού  (1944) παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Στον Εορτασμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 4 Νοεμβρίου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, κεντρική ομιλήτρια ήταν η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ευρώπης.

Η κα Αρβελέρ αναφέρθηκε στην «Ελληνικότητα των Δωδεκανήσων και τη διατήρησή τους στο πέρασμα των χρόνων».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η λεβεντιά, το θάρρος και η θέληση για ελευθερία των κατοίκων της Καρπάθου αποτέλεσαν την βάση για την απελευθέρωση αρχικά της Καρπάθου και στη συνέχεια των υπολοίπων νησιών στα Δωδεκάνησα.

«Είναι ιερό καθήκον μας να τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας και να θυμόμαστε ότι οι θυσίες τους άνοιξαν το δρόμο προς την ελευθερία. Οι κάτοικοι της Καρπάθου, παρά τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν για την επιβίωσή, τους άνοιξαν τα σπίτια τους για να φιλοξενήθηκαν χιλιάδες πρόσφυγες από τα Δωδεκάνησα».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  υπογράμμισε ότι σήμερα, ακολουθώντας το παράδειγμα των ηρωικών κατοίκων του νησιού, για να μπορέσει η Ελλάδα να βρει από την οικονομική κρίση, θα πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί ενωμένοι ως έθνος πέρα από κομματικές ταυτότητες. 

«Η σύγχρονη μάχη χρειάζεται να έχει στόχο, την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας προκειμένου οι νέοι μας να παραμείνουν στην Πατρίδα και να μην ερημώσουν τα νησιά μας», σημείωσε ο Γ. Πατούλης.  

Ο Εορτασμός πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Απανταχού Καρπαθίων στον οποίο είναι Πρόεδρος ο κ. Ιωάννης Καραϊτιανός. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών Πειραιώς και είχε τη στήριξη του Συλλόγου των Εν Ελλάδι Κασίων.

Της κεντρικής εκδήλωσης το μεσημέρι στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής προηγήθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καρύτση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

 

Σχετικά αρχείαΣτον Παγκαρπαθιακό Εορτασμό της 74ης Επετείου Επανάστασης και Απελευθέρωσης της Καρπάθου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_1


Στον Παγκαρπαθιακό Εορτασμό της 74ης Επετείου Επανάστασης και Απελευθέρωσης της Καρπάθου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_2


Στον Παγκαρπαθιακό Εορτασμό της 74ης Επετείου Επανάστασης και Απελευθέρωσης της Καρπάθου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο