Στο κρητικό γλέντι του Συλλόγου Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» για τη γιορτή του Κλήδονα συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟι Αντιδήμαρχοι Ν. Πέππας, Ν. Αλεπούς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Σμυρνής   συμμετέχουν εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου στο κρητικό γλέντι του Συλλόγου Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» για τη γιορτή του Κλήδονα, παρουσία   του Πρόεδρου της Παγκρήτιας Ένωσης κος Μαριδάκη και εκατοντάδων μελών και φίλων του συλλόγου.Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ν. Πέππας απευθύνει θερμό χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους στο κρητικό γλέντι του Συλλόγου Κρητών Αμαρουσίου. Δίπλα του ο Πρόεδρος του Συλλόγου ʼρης Χαιρέτης.


Στιγμιότυπο από το κρητικό γλέντι με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων του συλλόγου Κρητών Γαλατσίου και του Νέου Ηρακλείου.


Μία καλοκαιρινή βραδιά με κρητική μουσική, χορό και πλούσια παραδοσιακά εδέσματα απόλαυσαν οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς», στην εκδήλωση που διοργάνωσε για τη γιορτή του Κλήδονα ο Σύλλογος με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012.


Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κος Γιώργο Πατούλη, ο οποίος στο πλαίσιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής συμμετείχε στο 4ο οδοιπορικό υγείας στα παραμεθόρια χωριά του Έβρου, εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Νικόλαος Πέππας. Παρόντες επίσης εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας κος Νικόλας Αλεπούς, ο Πρόεδρος της Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. κος Νικόλαος Κάβαλλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Δημήτρης Σμυρνής.


Στο χαιρετισμό του ο κος Πέππας μετέφερε το θερμό χαιρετισμό και τις ευχές του κου Δημάρχου για «καλό καλοκαίρι» προς τους παρευρισκόμενους και συνεχάρη το σύλλογο για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης εκδηλώσεων που κρατούν ζωντανή την λαϊκή και πολιτιστική μας παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος ʼρης Χαιρέτης καλωσορίζοντας τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου και ευχόμενος καλή διασκέδαση σε όλους, σημείωσε ότι «ο Δήμαρχος της πόλη μας κος Γιώργος Πατούλης βρίσκεται κοντά μας με τη καρδιά και τη σκέψη του, καθώς είναι επικεφαλής της αποστολής στα παραμεθόρια χωριά του Έβρου, που έχει ιερό σκοπό και αφορά στη στήριξη των κατοίκων και την καταγραφή των αναγκών τους.  


Στο κρητικό γλέντι, εκατοντάδες συμπολίτες μας χόρεψαν και τραγούδησαν με τις μελωδίες του Γιώργου Στριλιγκά στη λίρα, του Μιχάλη Σταυρουλάκη στο λαούτο, ενώ η έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσίαση του Ανδρέα Αρβανιτίδη με το παραδοσιακό κρητικό μουσικό όργανο την ασκομαντούρα.
Συμμετείχαν επίσης το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Κρητών Γαλατσίου,  το χορευτικό συγκρότημα Κρητών του Νέου Ηρακλείου και το παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου Κρητών Αμαρουσίου τα μέλη του οποίου βράβευσε ο Σύλλογος για την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου έτους σπουδών στο χορό και το τραγούδι.     
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων  επίσης ο Σύλλογος απένειμε τιμητικό έπαινο στους μαθητές και μαθήτριες που αποφοίτησαν με «άριστα» από τα Λύκεια της πόλης του Αμαρουσίου.     
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Κωνσταντίνος Βλάχος και Κατερίνα Αναστασιάδου. Επίσης ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης κος Μαριδάκης με τη σύζυγό του, πρόεδροι συλλόγων και σωματείων των όμορων Δήμων και εκπρόσωποι του θεάτρου και της Τέχνης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο