Στην τελετή έκθεσης από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στη δημόσια παρουσίαση του κυπέλλου του Σπύρου Λούη από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στο Μουσείο της Ακρόπολης.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Κώστα Τζαβάρα, και την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Special Olympics Γιάννα Δεσποτοπούλου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με το Σπύρο Λούη, μπροστά από το ασημένιο κύπελλο του παππού του.


Στη δημόσια παρουσίαση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στο Μουσείο της Ακρόπολης του ασημένιου κυπέλλου του Μαρουσιώτη Μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη που του απενεμήθη κατά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Το κειμήλιο απέκτησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» πριν από τέσσερις μήνες σε δημοπρασία στο Λονδίνο, ανταποκρινόμενο από την πρώτη στιγμή στο εθνικό κάλεσμα αφύπνισης για τον επαναπατρισμό του Κυπέλλου που απηύθυνε ο Δήμος Αμαρουσίου από τις αρχές Μαρτίου του 2012 οπότε πληροφορήθηκε το γεγονός της δημοπράτησης του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη από τον οίκο Christies.


Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην επίσημη βραδιά για τη δημόσια έκθεση του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά που το κύπελλο του Σπύρου Λούη βρίσκεται πλέον σε δημόσια θέα από κάθε Έλληνα και ξένο επισκέπτη στο σύγχρονο μουσείο της Ακρόπολης. Ο Δήμος Αμαρουσίου αισθάνεται δικαιωμένος για τον αγώνα που ξεκίνησε για την επιστροφή του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη στην Ελλάδα, μία προσπάθεια που επισφράγισε με τον καλύτερο τρόπο το Ίδρυμα Νιάρχου».


Το ασημένιο κύπελλο από σήμερα 28 Αυγούστου και για έναν ολόκληρο χρόνο θα εκτίθεται στο Μουσείο της Ακρόπολης σε χώρο που δεν απαιτεί αγορά εισιτηρίου ώστε να είναι προσβάσιμο από όλους.


Το Ίδρυμα εξετάζει την έκθεση του κειμηλίου και σε άλλους κατάλληλους χώρους ανά την Ελλάδα που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά το Κύπελλο μετά το Μουσείο της Ακρόπολης και πριν το 2015, οπότε θα ξεκινήσει η μόνιμη έκθεσή του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Μετάβαση στο περιεχόμενο