Στην πρώτη γραμμή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Νικόλαου Κάββαλου στο Ελευθέριο Μαγιάκη      

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου ευρισκόμενη σε επιχειρησιακή ετοιμότητα,  άμεσα και αποτελεσματικά, αξιοποιώντας το έμψυχο δυναμικό και τα πυροσβεστικά  μέσα που είναι κατάλληλα κατά περίπτωση έχει επέμβει στην κατάσβεση των πυρκαγιών  που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην πόλη, αποτρέποντας την εξάπλωσή τους.

Για μικροπολιτικούς λόγους ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι κ. Ελευθέριος Μαγιάκης έχοντας ελλιπή ενημέρωση για τη χρήση των πυροσβεστικών μέσων, με ανεύθυνο τρόπο κατηγορεί τη Διοίκηση για τη μη αξιοποίηση των 10 αυτόνομων πυροσβεστικών συγκροτημάτων (μη αυτοκινούμενα)  που διαθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Αυτό που όφειλε να γνωρίζει ο κ. Μαγιάκης πριν την άσκηση φτηνής κριτικής είναι ότι τα 10 τρέιλερ είναι καλοσυντηρημένα και πλήρως εξοπλισμένα με πυροσβεστικά μέσα (δεξαμενή, βενζινοκίνηρα, λάστιχα) και έτοιμα να χρησιμοποιηθούν σε ώρα ανάγκης. Τα συγκεκριμένα πυροσβεστικά χρησιμοποιούνται μόνο  σε ειδικές περιπτώσεις κατάσβεσης και μέχρι σήμερα ευτυχώς δεν προέκυψε ανάλογη ανάγκη για τη χρήση τους.              

Επισημαίνεται ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου για την άμεση αντιμετώπιση εκδήλωσης πυρκαγιάς διαθέτει ακόμη:
 3 πυροσβεστικά οχήματα,3 υδροφόρες, 1 φορτωτή, 1 καλαθοφόρο και 1 φορτηγό, ενώ παράλληλα, έχει στη διάθεσή της 2 μεσαίου τύπου οχήματα με πλήρη πυροσβεστικό εξοπλισμό, τα οποία περιπολούν όλο το 24ωρο στα ευαίσθητα σημεία της πόλης:
Στο Δάσος Συγγρού, στο Κτήμα Καρέλλα, στην  παραρεμάτιο Πόλυδρόσου, Νέας Λέσβου, Κτήμα Μιμικόπουλου, σε εκτός σχεδίου περιοχές κ.α. έτοιμα να επέμβουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ήδη ο Δήμος Αμαρουσίου ολοκλήρωσε την αποψίλωση των ξηρών χόρτων  σε πάνω από 400 στρέμματα κοινόχρηστων χώρων και οικοπέδων ιδιωτών, ενώ έχουν προσκληθεί οι Εξωραϊστικοί Σύλλογοι της πόλης να υποδείξουν οικόπεδα ή σημεία που κατά τη γνώμη τους χρήζουν καθαρισμού.

Εντός των προσεχών ημερών θα ξεκινήσει και η εκπαίδευση του εθελοντικού Σώματος του Δήμου Αμαρουσίου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλους φορείς.

Είναι αξιοπερίεργο φέτος που καθαρίστηκε και αποψιλώθηκε από τα ξηρά χόρτα όλο το Μαρούσι να μπαίνουν φωτιές σε περίεργα σημεία που αφήνουν πολλές υπόνοιες, ενώ  για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία.
Είναι σημαντικό για την πόλη μας  πως όλες οι περιπτώσεις  αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από τα δύο «περιπολικά» της Πολιτικής Προστασίας, τα οποία έφθασαν πρώτα στα σημεία που είχαν εκδηλωθεί οι πυρκαγιές μαζί με τα οχήματα ης Πυροσβεστικής, του ΣΠΑΠ, τα εθελοντικά κλιμάκια, τους εθελοντές άλλων Δήμων, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συνδρομή τους, όπως και τους εργαζόμενους του Δήμο Αμαρουσίου που νυχθημερόν προσπαθούν, ώστε οι κάτοικοι της πόλης να είναι ασφαλείς.

Σύντομα η Διοίκηση Πατούλη προχωρεί στον πλήρη εξοπλισμό των εργαζομένων της Πολιτικής Προστασίας, της Διοίκησης και των οχημάτων με ασυρμάτους χειρός και οχημάτων για τον καλύτερο συντονισμό και την επικοινωνία μεταξύ τους και με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου, ώστε το Κέντρο να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή μέσω GPS που βρίσκεται κάθε όχημα και κάθε εργαζόμενος.    

Επίσης έχει προβλεφθεί εντός του 2016  η προμήθεια 2 οχημάτων 4χ4  με πυροσβεστικό εξοπλισμό, προκειμένου να ενισχυθεί ο στόλος της Πολιτικής Προστασίας. Τα οχήματα αυτά το χειμώνα θα χρησιμοποιηθούν μαζί με τα άλλα δύο οχήματα μεσαίου τύπου που διαθέτουμε στη μάχη με τα χιόνια,  αλλάζοντας τον πυροσβεστικό εξοπλισμό  με αλατιέρες και λεπίδες.

Η πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου δίνει και κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο τη μάχη με όλο το έμψυχο δυναμικό της και τα πυροσβεστικά μέσα που διαθέτει για να προστατεύσει και να διαφυλάξει το αστικό και περιαστικό πράσινο της πόλη μας.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει αντιληπτό  από όλους ότι ο λαϊκισμός και η πολιτική ανευθυνότητα έχουν όρια, ιδιαίτερα όταν αφορούν σημαντικά θέματα όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος.                                      

 

Σχετικά αρχείαΣτην πρώτη γραμμή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος (1)


Στην πρώτη γραμμή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος (2)


Στην πρώτη γραμμή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος (3)

Μετάβαση στο περιεχόμενο