Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Ανδρέα Ρουμελιώτη παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Ανδρέα Ρουμελιώτη με τίτλο: «Μπορώ και Χωρίς Ευρώ».


Στιγμιότυπα από την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Ανδρέα Ρουμελιώτη στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.


Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Ανδρέα Ρουμελιώτη με τίτλο:»Μπορώ και Χωρίς Ευρώ» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, το Σάββατο 21 Απριλίου 2012.


Ο Ανδρέας Ρουμελιώτης στο βιβλίο του αναφέρεται στην ανταλλακτική – αλληλέγγυα οικονομία, στις κοινωνικές τράπεζες και στα εναλλακτικά νομίσματα, ενώ παρουσιάζει τον τρόπο που κατόρθωσε να αναταχθεί το κατεστραμμένο Βανκούβερ, να επιβιώσει η Αργεντινή με τις λέσχες Nodos, τα creditos και τους  περιαστικούς λαχανόκηπους Ροσάριο, αλλά και η Βραζιλία με την Banco Palmas που το 2008 πήρε το βραβείο «Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας από τα Ηνωμένα Έθνη.         
Στο βιβλίο παρουσιάζεται επίσης και μία μεγάλη έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία σε όλη την Ευρώπη, καθώς και ένας πλήρης και επικαιροποιημένος κατάλογος των 300 και πλέον οργανώσεων και δικτύων που έχουν δημιουργηθεί και δραστηριοποιούνται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα.    


Ο κ. Πατούλης συνέχαρη τον κ. Ρουμελιώτη για το πλούσιο συγγραφικό έργο του και ιδιαίτερα για το νέο επίκαιρο βιβλίο του, ενώ αναφερόμενος σε μία σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Αμαρουσίου για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων στην κρίσιμη αυτή περίοδο,  έκανε ειδική αναφορά στον πρώτο Δημοτικό Λαχανόκηπο που πρόσφατα παραδόθηκε σε 40 οικογένειες της πόλης. Η πρωτοβουλία μας αυτή –υπογράμμισε-αποτελεί την απαρχή για την αξιοποίηση σε κάθε γειτονιά όλων των ελεύθερων χώρων και τη μετατροπή τους σε Δημοτικούς Λαχανόκηπους, όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να καλλιεργούν και να παράγουν τα δικά τους αγροτικά προϊόντα για να καλύπτουν τις ανάγκες τους, ενώ μέρος της παραγωγής θα διατίθεται για την κάλυψη των  αναγκών του Δημοτικού Παντοπωλείου.


Επίσης ο κ. Πατούλης, με την ιδιότητα του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αναφέρθηκε στη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, στο πλαίσιο της συμμαχίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μέσω της ΜΚΟ της «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για την στήριξη των  ανασφάλιστων, άστεγων και παραμελημένων κοινωνικών  ομάδων του πληθυσμού που έχουν χτυπηθεί από την  οικονομική κρίση. Όπως –σημείωσε- στους δύο μήνες λειτουργίας του εκατοντάδες ανασφάλιστοι πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν καμία πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας βρήκαν καταφύγιο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.
Εντείνουμε τις προσπάθειες μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και απλώνουμε δίχτυ κοινωνικής προστασίας, ώστε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία κανείς συμπολίτης μας να μην μείνει μόνος και αβοήθητος κατέληξε ο κ. Πατούλης.  


Για το βιβλίο μίλησαν επίσης οι δημοσιογράφοι Στέλιος Κούλογλου, Κατερίνα Ακριβοπούλου, ο καθηγητής Οικονομίας Δημήτρης Καπογιάννης, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος – σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο