Στην ημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού για την Εξωτερική Ιεραποστολή στον κόσμο σήμερα, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Την ημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού με θέμα: « Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα Έθνη»- η Εξωτερική Ιεραποστολή στο κόσμο σήμερα- χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Την εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού άνοιξε ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος τόνισε ότι «οι άνθρωποι που πηγαίνουν στις Ιεραποστολές   έχουν το χάρισμα και αξίζουν την έπαινο και την προσοχή μας. Εξίσου σημαντικό έργο- όπως ανέφερε- επιτελούν επίσης και εκείνοι που στέλνουν τους ανθρώπους αυτούς στις αποστολές αγάπης, όπως και εκείνοι που τις χρηματοδοτούν, ενώ δεσμεύτηκε ότι η πρώτη κίνηση αγάπης εκ μέρους της Μητροπόλεως θα είναι η δωρεά τετραδίων και γραφικής ύλης για τα παιδιά του Μουρούντι.          

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι & Ρουάντα κ. Ιννοκέντιος του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της Ιεραποστολής στις Αφρικανικές χώρες, καθώς μέσω αυτής οι άνθρωποι και κυρίως τα παιδιά, διατηρούν ζωντανό το δικαίωμα στο όνειρο, το δικαίωμα στη ζωή.« Διψάνε για μάθηση και ανταποκρίνονται θετικά σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται για μόρφωση.» Περιγράφοντας τα  αμέτρητα προβλήματα και τον τρόπο διαβίωσης των ανθρώπων εκεί τόνισε ότι «στην περιοχή δεν υπάρχει γυμνάσιο, οπότε εκεί αυτόματα σταματάει και η μοίρα των παιδιών. Πολλές οικογένειες δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς τα χρήματα δεν επαρκούν και διατίθενται για ψωμί, συνεπώς δεν φτάνουν για μολύβια, ενώ τα παιδιά στοιβάζονται σε μία αίθουσα όλα  μαζί ελλείψει χώρων.»
Αναφέρθηκε επίσης στη Ιερά  Επισκοπή που ιδρύθηκε στο Μπουρούντι το 2009, στον Ι.Ν. του Αγίου Αλεξίου και Αποστόλων, καθώς  και στο δημοτικό σχολείο που έγινε μέσω της Ιεραποστολής στο Μπουρούντι που αριθμεί 140 παιδιά.
Ο Θεοφιλέστατος απηύθυνε έκκληση  προς όλους να στηρίξουν την προσπάθεια της Ιεραποστολής. «Στηρίξτέ μας. Συνδράμετε με την αγάπη σας και βοηθήστε αυτά τα παιδιά. Η αγάπη δεν γνωρίζει κρίση και είναι ανεξάντλητη.»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του επισήμανε τη σπουδαιότητα της εξωτερικής Ιεραποστολής της Ορθοδόξου Εκκλησίας. «Καλλιεργεί στους λαούς της γης την αρμονική συνύπαρξη ανεξαρτήτως θρησκεύματος, χρώματος και φύλου, τη συμφιλίωση, την εν Χριστώ ειρήνη, την ενωτική μεταξύ των Εθνών λειτουργία και δράση.» Αναφερόμενος επίσης στην προσφορά της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης σημείωσε μεταξύ άλλων: « Ανέκαθεν ήταν και παραμένει η ελπίδα της κοινωνίας μας. Είναι το σταθερό μας βάθρο από όπου αντλούμε αισιοδοξία και δύναμη αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Είναι το καταφύγιο και το στήριγμά μας. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας μας, παραδείγματα που όλο και πολλαπλασιάζονται. Η φιλανθρωπική της δράση, αλλά και η ανάληψη πρωτοβουλιών σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως είναι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είναι μία μόνο απόδειξη της ζωντανής  παρουσίας της Εκκλησίας στην κοινωνία μας, αλλά και της δύναμής της να συμβάλει στην ανακούφιση του Ελληνικού λαού. Εμείς πιστεύουμε στη δύναμη αυτή. Πιστεύουμε στη δύναμη της ενωτικής δράσης, της κοινής προσπάθειας, υπό το φως  της Ορθοδοξίας.»   

Τον λόγο πήραν επίσης η Πρόεδρος και Ιδρυτής του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Άνθρωποι Αγάπης» κα Γεωργία Χατζήβεη, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Συμβολή» Ειρήνη Παπαχατζή, οι οποίες αμφότερες αναφέρθηκαν στη δράση τους με οπτικοακουστικό υλικό από Μπουρούντι και Μαδαγασκάρη αμφότερες. Επίσης οπτικοακουστικό αφιέρωμα παρουσίασε και το Γραφείο Νεότητας της Μητροπόλεως.         

Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως παρέστησαν στην ημερίδα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Χρίστος Κυριακόπουλος και ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας, Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Θεοδώσης. Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρλαύτης  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αθανάσιος Βελής, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και η Ελένη Βλάχου Σταματάκη. 

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από την εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού για την Εξωτερική Ιεραποστολή στον κόσμο σήμερα, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.


Στιγμιότυπο 2 από την εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού για την Εξωτερική Ιεραποστολή στον κόσμο σήμερα, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.


Στιγμιότυπο 3 από την εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού για την Εξωτερική Ιεραποστολή στον κόσμο σήμερα, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο