Στην εκδήλωση αφιερωμένη στη Γιορτή της Μητέρας του Συλλόγου Αθμονέων εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Στην εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στη Γιορτή της Μητέρας, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αθμονέων με θέμα: «Η μητέρα ως διαχρονικό σύμβολο της κοινωνίας»,   εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου, τιμώντας όλες τις Ελληνίδες μητέρες για την προσφορά τους στην οικογένεια και στην κοινωνία.  

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών &Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ευθύμιος Τσίγκας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης και Κατερίνα Φραγκάκη, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.     

Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη μαζί τις θερμές ευχές του και τα «Χρόνια Πολλά» σε κάθε μητέρα, μετέφερε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη, η οποία μεταξύ άλλων συνεχάρη τον ιστορικότερο Σύλλογο της πόλης για τη διαχρονική προσφορά του στον πολιτισμό και στην παράδοση.

Μετά το θερμό καλωσόρισμα της Πρόεδρου του Συλλόγου κας Ρούλας Μπογδάνου- Καλύβα στους παριστάμενους και τις ευχαριστίες  της από καρδιάς προς το Δήμο Αμαρουσίου για την υποστήριξη της εκδήλωσης, η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου, πρώην Λυκειάρχης κα Μαριάννα Μήλλα μίλησε για τη μητέρα ως διαχρονικό σύμβολο της κοινωνίας σε όλες τις φάσεις της ζωής της, με την παράλληλη προβολή σλάιτς.  

Ως μία συμβολική ένδειξη τιμής προς όλες τις μητέρες, ο Σύλλογος Αθμονέων απένειμε τιμητική πλακέτα σε τρία μέλη του, που έχουν διακριθεί σε όλα τα επίπεδα: Την κα Φανή Αναιρούση, την κα Σοφία Σολοπούλου-Ζέρβα και την κα Μαρία Σοφιανού. 

Παράλληλα, η νεώτερη γενιά του Συλλόγου στο αφιέρωμα της για τη μητέρα διάβασε αποσπάσματα από την κλασική μας λογοτεχνία και απήγγειλε ποιήματα. Ειδικότερα, η μαθήτρια της πρώτης Γυμνασίου Μαργαρίτα Μαροπούλου διάβασε απόσπασμα από το μυθιστόρημα του Ν. Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο» που αναφέρεται στη μητέρα του και ο μαθητής της 6ης Δημοτικού Χάρης Θεοδωρέλλης απήγγειλε ποίημα του Ν. Βρεττού με θέμα «Μάνα και Γιος».

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τη Γιορτή της Μητέρας από το Σύλλογο Αθμονέων, παρουσία της Αντιδημάρχου Ρ. Χαλιώτη, του Αντιδημάρχου Ευθ. Τσίγκα και της Δημοτικής Συμβούλου Κ. Φραγκάκη.


Οι Αντιδήμαρχοι Ρ. Χαλιώτη, Ευθύμιος Τσίγκας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Π. Κόνιαρης με την Πρόεδρο του Συλλόγου Αθμονέων Ρ. Μπογδάνου-Καλύβα και τις κες Φ. Αναιρούση, Σ. Σολοπούλου-Ζέρβα και Μ. Σοφιανού, που στο πρόσωπό τους τιμήθηκαν όλες οι μητέρες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο