Στην 5η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τη συνδιοργάνωση της Κ.Ε.Δ.Ε

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Είμαστε υπερήφανοι για εσάς. Είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας και του ελληνικού γένους σε κάθε γωνιά της γης. Σας ευχαριστούμε που δεν ξεχνάτε την πατρίδα»

Στην 5η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού που πραγματοποίησε ο οργανισμός «Αυτού Μεγαλειότης ο Έλληνας Μετανάστης» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προς τιμήν του απανταχού απόδημου Ελληνισμού, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) Γιώργος Πατούλης.

Στη διάρκεια της βραδιάς που αποτέλεσε ένα μεγάλο αντάμωμα των απανταχού Ελλήνων και πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση της Κ.Ε.Δ.Ε, βραβεύτηκαν για την προσφορά τους Έλληνες που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό στην αυτοδιοίκηση, στον επιχειρηματικό στίβο, στην επιστήμη, στα γράμματα και στις τέχνες αλλά και έχουν αναγνωριστεί για το σημαντικό κοινωνικό τους έργο.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του, εξέφρασε της ευγνωμοσύνη του προς τους ομογενείς που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό και «για όσα έχουν πετύχει στις πατρίδες που τους φιλοξενούν».

«Είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας. Με την αξιοσύνη και την προκοπή σας κρατάτε ψηλά τη γαλανόλευκη και συμβάλετε στην ανάδειξη του Έθνους μας παγκοσμίως. Σε μια εποχή όπου η Ελλάδα πληγώνεται από οικονομική ύφεση, εθνικούς συμβιβασμούς αλλά και από θλιβερά περιστατικά όπως αυτά που βιώσαμε πριν λίγες μέρες στη Ραφήνα, ο λόγος και η παρουσία σας έχει για όλους εμάς ιδιαίτερη βαρύτητα. Η πορεία του καθενός σας υπερβαίνει τα λόγια ευγνωμοσύνης. Είναι πορεία θριάμβου της ελληνικής φυλής που διαπρέπει όπου και όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Και αυτό είναι αναγνωρισμένο διεθνώς. Αλλά δεν σας κρύβω ότι είναι ιδιαίτερα λυπηρό να βλέπουμε αυτή η αιμορραγία μυαλών στο εξωτερικό για μία καλύτερη τύχη να συνεχίζεται και με ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια. Με συναίσθηση του χρέους που έχουμε απέναντι στα παιδιά μας ως ιατρικός κόσμος και ως αυτοδιοίκηση προσπαθούμε να τους διασφαλίσουμε ένα καλύτερο «αύριο» εδώ, στην πατρίδας μας».

Βραβεύοντας τους δύο Έλληνες εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, δημάρχους Δημήτρη Αξούργο, στην πόλη Schwerte της Γερμανίας, και κ. Τράνταλη, στην πόλη Fortlaudardale της Φλώριδας, ο κ. Πατούλης, ανέφερε: «οι τοπικές διοικήσεις είναι το παρόν και το μέλλον της αυτοδιοίκησης. Είναι χαρά μας που συναντούμε ομογενείς σε αυτοδιοικητικές θέσεις. Θέλουμε να φέρουμε κοντά μας τους απανταχού ομογενείς της αυτοδιοίκησης και μέσα από την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων να εφαρμόσουμε τις βέλτιστες πρακτικές προς όφελος των κοινωνιών και των πόλεών μας».

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, η πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Μαίρη Παχιαδάκη. Τη βραδιά άνοιξε η ηθοποιός Μιμή Ντενίση, ενώ στη διάρκειά της η πρόεδρος του οργανισμού «Αυτού Μεγαλειότης ο Έλληνας Μετανάστης» Μαίρη Ρυσσάκη, «ταξίδεψε» τους παρευρισκομένους στα μονοπάτια της ξενιτιάς μέσα από μία σπάνια φωτογραφική αποτύπωση των σημαντικότερων στιγμών της μετοίκησης και εγκατάστασης των Ελλήνων μεταναστών στις νέες τους πατρίδες.

Για την προσφορά τους τιμήθηκαν, επίσης, ο Μιλτιάδης Αντύπας, επιχειρηματίας σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και Αμερική, ο ορθοπεδικός κ. Γιαννούδης, και καθηγητής του Πανεπιστημίου Leeds Londοn, ο αστροναύτης Yurchikhin (Θεόδωρος Γραμματικόπουλος), ο επιχειρηματίας κ. Μουζενίδης, και επίτιμος πρόξενος Λευκορωσίας, ο κ. Ταχτζίδης, Διδάκτωρ ιατρικής που πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση βιονικού ματιού, ο κ. Κακολής, μέλος της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Φλώριδας και ιδρυτής της ελληνικής κοινότητας Manchester στο Λονδίνο, ο Σπυρίδων Τσαγκαράκης, Art & Fashion Designer, o κ. Καπετανάκης, γιατρός γενετιστής, ο Μιχάλης Χαλικιάς, τραπεζίτης και κύριος μέτοχος της Republic Bank of Chicago, η Ελένη Μπούση, επιχειρηματίας και ιδρύτρια του φιλανθρωπικού ιδρύματος Hippokratic Cancer Foundation, η επιχειρηματίας Μαρία Ψώνη, για το φιλανθρωπικό της έργο.
 

 

Σχετικά αρχείαΣτην 5η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τη συνδιοργάνωση της Κ.Ε.Δ.Ε (1)


Στην 5η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τη συνδιοργάνωση της Κ.Ε.Δ.Ε (2)


Στην 5η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τη συνδιοργάνωση της Κ.Ε.Δ.Ε (3)


Στην 5η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τη συνδιοργάνωση της Κ.Ε.Δ.Ε (4)

Μετάβαση στο περιεχόμενο