Στη βράβευση των μαθητών και μαθητριών της Ε’ και Στ’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΗ Δημοτική Σύμβουλος Ρ. Χαλιώτη, με τους μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης των Δημόσιων Σχολείων του Αμαρουσίου που διακρίθηκαν στον 7ο διαγωνισμό «Μαθηματικά και Παιχνίδι» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.       


 


Στην τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών της Ε’ και ΣΤ’ των Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου που διακρίθηκαν στον 7ο διαγωνισμό «Μαθηματικά και Παιχνίδι» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» για τα σχολεία της Β’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου.


Την εκδήλωση απονομής των βραβείων διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013, στο κατάμεστο από γονείς και εκπαιδευτικούς Αμφιθέατρο του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών «Κ. Καραθεοδωρής» που μοιράστηκαν με τα βραβευθέντα παιδιά τη χαρά της επιτυχίας.     
 
Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για την Καθημερινότητα του Πολίτη κα Ρένα Χαλιώτη. Στο σύντομο χαιρετισμό της η κα Χαλιώτη συνεχάρη τον Πρόεδρο κο Γεώργιο Δημάκο και τα μέλη του Δ.Σ. για την διοργάνωση του διαγωνισμού που έχει γίνει πλέον θεσμός, συμβάλλοντας σημαντικά, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου να έλθουν κοντά στα μαθηματικά και στις εφαρμογές τους. Εξέφρασε παράλληλα τα θερμά συγχαρητήρια της τόσο προς τα παιδιά για την επιτυχία τους, όσο και προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τη αξιέπαινη συμβολή τους στην πρόοδο και στην μόρφωση των αυριανών Ελλήνων πολιτών και επιστημόνων.                 


Στη συνέχεια, η κα Χαλιώτη απένειμε τους τιμητικούς επαίνους εκ μέρους της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στους μαθητές και στις μαθήτριες των  Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου: 15ο,18ο, 16ο,13ο ,11ο ,10ο ,9ο, 6ο, 5ο, 4ο, 1ο, 3ο.
Βραβεύτηκαν επίσης οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και Στ’ Τάξης των Ιδιωτικών Σχολείων Αμαρουσίου: Σύγχρονη Ελληνοαγγλική Αγωγή, Εράσμειος Ελληνογερμανική, Εκπ/ρια Δούκα, Ελληνο-Γαλλική Σχολή Ουρσουλινών και Ελληνική Παιδεία.


Την Επιτροπή διαγωνισμού αποτελούσαν δάσκαλοι, μαθηματικοί και σχολικοί σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  με Πρόεδρο τον Δρ. Μαθηματικών – Πληροφορικής κο Ανδρέα Τριανταφύλλου. 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο