«ΣΠΑΘΑΡΕΙΑ 2021» :Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 22ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Με μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων φίλων του Καραγκιόζη, έπεσε η αυλαία για το 22ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Μουσείου «Ευγένιος Σπαθάρης» από 30/8-4/9/21 στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Οι παραστάσεις του εν λόγω Φεστιβάλ, φέτος ήταν αφιερωμένες στα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο κύκλος του Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών έκλεισε με το έργο του καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Νταγιάκου με τίτλο «Αθανάσιος Διάκος». Μία δημιουργία του Θεόδωρου Θεοδωρέλλου, μαθητή του Μίμαρου και δάσκαλου του Σωτήρη Σπαθάρη, ένα από τα πιο αγαπητά στο κοινό ηρωικά έργα με τον Καραγκιόζη αυτή τη φορά στο ρόλο του Καντηλανάφτη.

Το κοινό για τη θερμή συμμετοχή του ευχαρίστησε κατά τη λήξη του Φεστιβάλ ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Στη συνέχεια ενημέρωσε τους θεατές για τις επόμενες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις του Σεπτεμβρίου στη Βορέειο Βιβλιοθήκη.

Ειδική εμφάνιση κατά την τελευταία βραδιά πραγματοποίησε ο μοναδικός Τάκης Βαμβακίδης που συμμετείχε με μία μικρή παράσταση, ένα αφιέρωμα προς τιμή του αείμνηστου Ευγένιου Σπαθάρη και του μεγάλου πρόσφατα εκλιπόντα Μίκη Θεοδωράκη.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ παρευρέθηκαν ακόμη η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Ρένα Χαλιώτη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Φανή Λέκκα, o Δημοτικός σύμβουλος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Σύμβουλοι του Δημάρχου Άννα Βαγιωνά, Μάχη Νικολαράκου και Γιώργος Ξηρός,  οι Καραγκιοζοπαίχτες Μίμης Μάνος, Γιάννης Νταγιάκος, Τούμπας Κωνσταντίνος, Σωκράτης Κοτσορές, Χάρης Ντιλίνης, Τάκης Κωστιδάκης καθώς και η σκηνοθέτης Μαίρη Κουτσούρη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο