Σεβόμαστε και στηρίζουμε το έργο των εκπαιδευτικών παιδαγωγών μας με στόχο την πρόοδο της νεολαίας μας

Print Friendly, PDF & Email

H 5η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως ημέρα σεβασμού και στήριξης στο δύσκολο και κρίσιμο έργο των εκπαιδευτικών, αναγνωρίζοντας το βαρυσήμαντο ρόλο τους σε δύσκολους καιρούς, αυτό της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας.

Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που έχουν στα χέρια μας το μέλλον του τόπου μας, τη γαλούχηση των επόμενων γενιών. Ευθύνη μεγάλη και δυσανάλογη των συνθηκών υπό τις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν στο έργο αυτό.

Η ανασυγκρότηση της πατρίδας μας περνάει και μέσα από το σχολείο και τους ανθρώπους της, τους εκπαιδευτικούς, που με αφετηρία τη γνώση και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά μας, συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου «αύριο» για τον τόπο και την κοινωνία μας.

Ευθύνη δική μας είναι να συνεισφέρουμε στην εξασφάλιση για τη νεολαία μας ενός εκπαιδευτικού συστήματος σύγχρονου και ενός σχολικού περιβάλλοντος για μαθητές και εκπαιδευτικούς αξιοπρεπούς, που να πληροί τις προϋποθέσεις της μετουσίωσης της γνώσης σε δύναμη για το μέλλον.

Για την τοπική αυτοδιοίκηση παραμένει προτεραιότητα να παίρνουν τα παιδιά μας το αγαθό της γνώσης σε ένα αρμονικό περιβάλλον απολαμβάνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία, και αυτό προϋποθέτει χαμογελαστούς και ευχαριστημένους διδάσκοντες. Σε αυτούς είναι στραμμένο το βλέμμα μας, ώστε να συνεχίσουν και με τη δική μας υποστήριξη να παράγουν έργο δημιουργικό, με ευσυνειδησία, με αξιοπρέπεια κόντρα σε όποια προβλήματα, σε ελλείψεις και περικοπές, με υπέρτατο κοινό μας στόχο την πρόοδο της νεολαίας της πατρίδας μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο