Σε ανοικτή συζήτηση με τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη διάρκεια της συζήτησης με τους μαθητές των Εκπαιδευτήριων Δούκα.


Ή σύζυγος του Δημάρχου Γ. Πατούλη, Μαρίνα Σταυράκη, μεταξύ των συμμετεχόντων στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι μαθητές των Εκπαιδευτήριων Δούκα σε συνεργασία με το Σ.Κ.Ε.Π.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με μέλη της οικογένειας Δούκα.


 


Στην ανοικτή συζήτηση με τίτλο «Δες τον Κόσμο γύρω σου…Αλλιώς», μια πρωτοβουλία των μαθητών των Εκπαιδευτήριων Δούκα, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π), στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαϊς συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης.      


Οι μαθητές Δημοτικού- Γυμνασίου –Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, στο πλαίσιο των διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων συνειδητοποίησης και ευαισθητοποίησης του Σ.Κ.Ε.Π., γνώρισαν, προβληματίστηκαν και επιχείρησαν μία βιωματική προσέγγιση στη διαφορετικότητα και επικεντρώνοντας στο θέμα της προσβασιμότητας αναζήτησαν λειτουργικές λύσεις. 
Με παραγωγικό συλλογισμό, άριστες τοποθετήσεις, στοχευμένες παρατηρήσεις, σχόλια και ερωτήσεις προσκάλεσαν τους συμμετέχοντες σε ένα γόνιμο διάλογο και έτυχαν ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης.       


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου για την υιοθέτηση πρακτικών που προωθούν τη βελτίωση και επίλυση των θεμάτων που εντόπισαν οι μαθητές, κατέθεσε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων, αλλά και μοιράστηκε τις προσωπικές του εμπειρίες και ανησυχίες για την επιτακτική ανάγκη συνεργασίας, ώστε να επιτευχθεί η αλλαγή νοοτροπίας.        


Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Βριλησσίων κος Ιωάννης Πισιμίσης και ο Ψυχίατρος Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά.     


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο