Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Απόκτηση απολυτηρίου γυμνασίου μόνο με – δωρεάν – φοίτηση 2 ετών

Print Friendly, PDF & Email

Την ευκαιρία να αποκτήσουν απολυτήριο γυμνασίου, δωρεάν, μόνο με φοίτηση 2 ετών έχουν οι ενήλικες ηλικίας άνω των 18 ετών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Το σχολείο στεγάζεται στο σχολικό κτίριο του 3ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής (Δερβενακίων & Σάκη Καράγιωργα 13), μόλις 2 λεπτά από το ΜΕΤΡΟ «Δουκίσσης Πλακεντίας» έξοδος Γαρύττου.

Οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Αγίας Παρασκευής για το σχολικό έτος 2022-2023, συνεχίζονται έως το τέλος Οκτωβρίου 2022.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) είναι σχολεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Απευθύνονται σε πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση,
Σκοπός των Σ.Δ.Ε. είναι η συνολική ανάπτυξη των εκπαιδευομένων και η πληρέστερη συμμετοχή τους στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι, καθώς και η αποτελεσματικότερη ένταξη ή βελτίωση της θέσης τους στην αγορά εργασίας.
Το πρόγραμμα σπουδών των Σ.Δ.Ε. διαφοροποιείται σημαντικά από τα αντίστοιχα της τυπικής εκπαίδευσης (Ημερήσιο ή Εσπερινό Γυμνάσιο), κυρίως ως προς το περιεχόμενο, την διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων.

Η χρονική διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 2 σχολικά έτη και όχι 3. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καλύπτει 25 ώρες. Το ωράριο λειτουργίας είναι απογευματινό (4:30-8:30). Οι απόφοιτοι λαμβάνουν τίτλο σπουδών ισότιμο με το Απολυτήριο Γυμνασίου.

Δικαίωμα εγγραφής στα Σ.Δ.Ε. έχουν όσοι Έλληνες Πολίτες ή Αλλοδαποί που έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους, έχουν ολοκληρώσει την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έχουν λάβει στην Ελλάδα ή στη χώρα τους το Απολυτήριο Δημοτικού.

Περισσότερες πληροφορίες τηλ. 210-66.69.129.        

Μετάβαση στο περιεχόμενο