Πρόταση για κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ εντός του 2018

Print Friendly, PDF & Email

Κοινή δήλωση Γ. Πατούλη και Κ. Αγοραστού: Πρώτος και Δεύτερος Βαθμός Αυτοδιοίκησης συνεργαζόμαστε στενά για την από κοινού επίλυση των προβλημάτων μας

 

Η διοργάνωση κοινού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)  και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) προγραμματίζεται για το 2018.

Η σχετική πρόταση διαμορφώθηκε από την κοινή ομάδα εργασίας ΚΕΔΕ –ΕΝΠΕ η οποία συνεδρίασε χθες Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών.

Η πρόταση κατατεθεί προς έγκριση στα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Ενώσεων. Η ημερομηνία του συνεδρίου, όπως και η θεματολογία του θα αποφασιστούν από τα Διοικητικά Συμβούλια ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ μετά από νέα εισήγηση της κοινής ομάδας εργασίας, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κ. Αγοραστός με αφορμή τη σχετική πρόταση που διαμορφώθηκε επισημαίνουν ότι «ο Πρώτος και ο Δεύτερος Βαθμός Αυτοδιοίκησης συνεργαζόμαστε στενά για την από κοινού επίλυση των προβλημάτων μας».

Να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινής ομάδας εργασίας επαναβεβαιώθηκε «η ισχύς εν τη ενώσει» ως βασική αρχή του αυτοδιοικητικού κινήματος και επισημάνθηκε ότι όσα ενώνουν Περιφέρειες και Δήμους είναι πολύ περισσότερα απ’ όσα λίγα τους χωρίζουν.

Κοινή συνισταμένη των εισηγήσεων ήταν ότι η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ο φτωχός συγγενής στην Ελλάδα εν αντιθέσει με ό,τι ισχύει στις ώριμες Δημοκρατίες και τα ανεπτυγμένα κράτη του πλανήτη καθώς και ότι η ουσιαστική αποκέντρωση στην κατεύθυνση μετεξέλιξης της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή και Τοπική Διακυβέρνηση είναι βασική προϋπόθεση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τη νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

Στη συνεδρίαση μετείχαν από την ΕΝΠΕ η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Σγουρός και τα μέλη του ΔΣ κ. κ. Χρήστος Μιχαλάκης και Δημήτρης Μαραβέλιας, ενώ από την ΚΕΔΕ τα μέλη του Δ.Σ. κ. κ. Νίκος Χιωτάκης και Γιάννης Τσιάμης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο