Πρόσκληση για Συμμετοχή στο Φόρουμ Νέων του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Στο Μαρούσι οι Νέοι έχουν λόγο, άποψη και δικαίωμα συμμετοχής στα κοινά»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου,

στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγκρότηση Φόρουμ Νέων με σκοπό την ενεργή συμμετοχή των Νέων στη τοπική κοινωνία, την διαμόρφωση της τοπικής στρατηγικής στο κομμάτι της νεολαίας και θα αποτελέσει έναν κοινό τόπο συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και παρεμβάσεων,

προσκαλεί όλες τις νέες και τους νέους της πόλης 15-30 ετών,

για συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία η οποία θα δώσει την ευκαιρία στις νέες και νέους του Αμαρουσίου, να αναπτύξουν θεμελιώδεις αξίες, όπως η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός, να σχεδιάσουν δράσεις σε τομείς της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της πληροφόρησης, της τεχνολογίας και ενός ποιοτικού ελεύθερου χρόνου, αξιοποιώντας μέσω του συλλογικού τους οργάνου όλες τις δυνατότητες που τους δίνονται από τα Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα που προσφέρονται για το σκοπό αυτό.

Παράλληλα, όμως θα προσφέρει εκτός από γνώση, βήμα για προσωπική έκφραση και δημιουργικότητα, ευκαιρίες προβληματισμού, διάλογο και συμμετοχή.

 

Στο Φόρουμ, μπορούν να συμμετέχουν νέοι που διαμένουν στον Δήμο Αμαρουσίου, ηλικίας 15 έως 30 ετών, με ισόρροπη συμμετοχή των δύο φύλων.

Θα συνεδριάζουν σε Ολομέλεια, αλλά και σε Επιτροπές, με τομείς όπως:

  • Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή
  • Εκπαίδευση και απασχόληση
  • Ευρωπαϊκά και εγχώρια προγράμματα
  • Πολιτισμός και Αθλητισμός
  • Διεθνείς σχέσεις και συνεργασίες
  • Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εθελοντισμός

Το Φόρουμ Νέων θα είναι 25μελές, με 25 αναπληρωματικά μέλη. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνεται κατόπιν κλήρωσης, ενώ θα συμμετέχουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι κάτω των 40 ετών. Ο ρόλος του, θα έχει χαρακτήρα γνωμοδοτικό και οι αποφάσεις του θα μπορούν να εκφράζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω των εκπροσώπων του. Παράλληλα, οι αποφάσεις του θα μπορούν να λειτουργήσουν συμβουλευτικά προς το Δήμαρχο και τη Διοίκηση για θέματα νεολαίας.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος : https://maroussi.gr/neagenia

Υπεύθυνος: Γιάννης Ιωαννίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος επί θεμάτων Νέων και Εθελοντισμού 6944176495, neagenia@maroussi.gr

 

Φωτογραφία: συνάντηση εργασίας Θ. Αμπατζόγλου – Γ. Ιωαννίδης

Μετάβαση στο περιεχόμενο