Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Σικιαρίδειου Ιδρύματος για την επαναλειτουργία ΚΔΑΠ – ΜΕΑ

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για ισότιμη διαβίωση για όλους – Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Αμαρουσίου»

Τις λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης για την επαναλειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) συζήτησαν τη Δευτέρα 18 Μάϊου 2020, κατά τη συνάντησή τους, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο Πρόεδρος του Σικιαρίδειου Ιδρύματος Θεόδωρος Παρασκευόπουλος και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ιωάννης Μοσχολιός.

Όπως είναι γνωστό, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ έχει ως αποστολή να απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά με αναπηρία μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής με στόχο την πρόοδο και την αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους. Βάσει σύμβασης ο Δήμος Αμαρουσίου αναλαμβάνει τη συντήρηση του κτιριακού συγκροτήματος του Σικιαριδείου Ιδρύματος, καθώς και την εκτέλεση και υποστήριξη των ειδικών προγραμμάτων για ΑμεΑ μέσω του ΟΚΟΙΠΑΔΑ. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινούν άμεσα οι εργασίες συντήρησης και επισκευής του κτιρίου, για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ που θα εξυπηρετήσει τα παιδιά του Αμαρουσίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Σε μία πόλη χωρίς αποκλεισμούς το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, έχει ένα σημαντικό ρόλο. Η στέγη του Σικιαρίδειου Ιδρύματος προσφέρεται για αυτό το σκοπό, για να έχουν τα ΑμεΑ χώρο και χρόνο για δημιουργική απασχόληση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, μαζί με τις οικογένειές τους. Ο Δήμος μας, στο πλαίσιο εκτέλεσης του προγράμματός του για ένα Μαρούσι φιλικό και προσβάσιμο για όλους, στηρίζει και υλοποιεί δράσεις και έργα που επιφέρουν την κοινωνική ενσωμάτωση και τη διευκόλυνση μετακίνησης ισοτίμως όλων των πολιτών. Μία ακόμη δέσμευσή μας με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο υλοποιείται».

 ​

 

Σχετικά αρχείαΠρογραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Σικιαρίδειου Ιδρύματος για την επαναλειτουργία ΚΔΑΠ – ΜΕΑ

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο