Θ. Αμπατζόγλου: «Πλούσιο το εκπαιδευτικό καλεντάρι του Δήμου μας για τα Μαρουσιωτάκια»

Print Friendly, PDF & Email


Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Δράσεων μέσω διαδικτύου για παιδιά και εφήβους από τη Bορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου (Ιαν. 2021 – Απρ. 2021)

Θ. Αμπατζόγλου: «Πλούσιο το εκπαιδευτικό καλεντάρι του Δήμου μας για τα Μαρουσιωτάκια»

Με τις οδηγίες του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και σε συνέχεια σχετικής συνάντησης με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννη Νικολαράκο, ανακοινώνεται τμήμα των δράσεων που αφορά στην ανάπτυξη της παιδικής και εφηβικής φιλαναγνωσίας. Τα διαδικτυακά εργαστήρια (επιστημονικά, καλλιτεχνικά κ.α.) διοργανώνονται από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη, για την περίοδο από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο 2021.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου με αφορμή την έναρξη των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του 2021, για τα παιδιά του Αμαρουσίου δηλώνει: «Το πλούσιο εκπαιδευτικό καλεντάρι με εργαστήρια μέσω διαδικτύου, για παιδιά και εφήβους, θα χαρίσει πολλές αξιόλογες στιγμές δημιουργικής απασχόλησης στα Μαρουσιωτάκια. Προγραμματίζουμε πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και δράσεις για το 2021, που καλύπτουν όλες τις ηλικίες και ενδιαφέροντα. Με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, η γνώση και η ψυχαγωγία θα μπορέσει να “μπει” στο σπίτι του κάθε Μαρουσιώτη».   

 

 

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Δράσεων Βορέειου Βιβλιοθήκης

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021, Εργαστήριο θετικών επιστημών για παιδιά με θέμα «Το δικό μου Μικροσκόπιο», ώρα 17.00 – 18.00, για παιδιά 9-11 ετών.

Ένα διασκεδαστικό εργαστήριο που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να φτιάξουν το δικό τους μικροσκόπιο και να κατανοήσουν τις βασικές αρχές λειτουργίας του.

Με απλά υλικά και δημιουργική διάθεση τα παιδιά εξοπλίζονται για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στον Μικρόκοσμο.

 

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021, Εργαστήριο θετικών επιστημών για παιδιά με θέμα «Το έδαφος κάτω από τα πόδια σου», ώρα 17.00 – 18.00, για παιδιά 9-11 ετών.

Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψουμε τα μυστικά που κρύβονται κάτω από τα πόδια μας. Γιατί το έδαφος και τα στρώματα του είναι πολύ σημαντικά για τη ζωή στη γη; Ερευνούμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει αυτός ο θαυμαστός υπόγειος κόσμος και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Τι μπορούμε να αλλάξουμε για να το προστατεύσουμε;

 

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021, Εργαστήριο γλυπτικής για μικρά παιδιά με θέμα «Ζούλα… φύσα … χόρεψε», ώρα 17.00 – 18.00, για παιδιά 9-11 ετών.

Ένα εικαστικό εργαστήριο που μέσα από τις επιλεγμένες δράσεις, συνδέει την κυκλαδική τέχνη με τις σύγχρονες δημιουργίες διάσημων εικαστικών (Πικάσο, Χένρι Μουρ, Τζιακομέτι  κ.ά.). Οι προβολές,  τα κινητικά παιχνίδια και οι συμμετοχικές δραστηριότητες, φωτίζουν την ανάγκη του ανθρώπου να δημιουργεί πρότυπα και ήρωες και αποτελούν αφετηρία για αναζήτηση του ειδωλίου του σήμερα.

Παιχνίδια ειδωλίου από πηλό και αλουμινόχαρτο συνδυάζονται με κινητικά παιχνίδια και χορό δίνοντας μια πολύπλευρη, δημιουργική και άκρως βιωματική προσέγγιση.

 

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021, Εργαστήριο ενδυματολογίας 

«Ένας κόσμος πάνω από το κεφάλι σου…  καπέλα, στέμματα, κράνη και άλλα συναφή», ώρα 17.00 – 18.00, για παιδιά 9-11 ετών.  

Ελάτε να ταξιδέψουμε στην Αρχαία Ελλάδα, στην Ιαπωνία, στην Κίνα και στην Ινδία, να γνωρίσουμε την προέλευση του καπέλου, να συναντήσουμε ιππότες και όχι μόνο.

 

Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021, Εργαστήριο ενδυματολογίας 

«Εδώ Λυσιστράτη! (Αρχαίο θέατρο – χιτώνας και μάσκα)», ώρα 17.00 – 18.00, για παιδιά 9-11 ετών.

Ελάτε να γνωρίσουμε ένα βασικό κομμάτι του θεάτρου, την ενδυματολογία, να ταξιδέψουμε στον χρόνο, να γνωρίσουμε ήρωες του παγκόσμιου ρεπερτορίου  και ντύνοντάς τους να τους ζωντανέψουμε μπροστά στα μάτια μας.

 

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021, Εικαστικό εργαστήριο

«Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του Θεόφιλου», ώρα 17.00 – 18.00, για παιδιά 9-11 ετών.

Ένα εργαστήριο – γνωριμία με τον ζωγράφο Θεόφιλο. Ήρωες, τοπία και σύμβολα , ξεπηδούν μέσα από τους πίνακες του και γίνονται αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα τη ζωή του και τις έννοιες που αποτυπώνονται στα έργα του.

 

Σάββατο, 10 Απριλίου 2021,  Εργαστήριο εικαστικών για μικρά παιδιά

«Καλά κρυμμένα μυστικά και ιστορίες μεγάλων ζωγράφων»,

ώρα 17.00 – 18.00, για παιδιά 8-11 ετών.

Πολλοί είναι οι ζωγράφοι που κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της ζωγραφικής γιατί έχουν δημιουργήσει σπουδαία έργα που διατήρησαν τη λάμψη και την αξία τους μέσα στους αιώνες. Ελάτε να ανακαλύψουμε τα κρυμμένα τους μυστικά μέσα από τους πίνακές τους και να τα εξιστορήσουμε!

Τέλος, αναδομώντας τα, να φτιάξουμε τα δικά μας έργα τέχνης.

 

Σάββατο, 24 Απριλίου 2021, Εκπαιδευτικό διαπολιτισμικό εργαστήριο για παιδιά «Ανάσταση με 1000 τρόπους!», ώρα 17.00 – 18.00, για όλα τα παιδιά.

Ήθη και έθιμα που αφορούν τον εορτασμό και την έννοια της Ανάστασης. Πώς γιορτάζουμε την Ανάσταση στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο;

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν τη δική τους λαμπάδα!

 

Συμμετοχή:
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στα διαδικτυακά εργαστήρια του τρέχοντος μηνός, στο 210 6147181.

 

Ενημερωτικά Βίντεο των Δράσεων

 


 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο