Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αιγάλεω

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν σημαντικό σύμμαχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των δημοτών»

Παρουσία δημοτών και εθελοντών γιατρών εγκαινίασε  την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 το ΚΕΠ Υγείας, ο Δήμος Αιγάλεω, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Την τελετή των εγκαινίων, ξεκίνησε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Το ΚΕΠ Υγείας αποτελεί μια καινοτομία της ελληνικής Αυτοδιοίκησης μέσω του ΕΔΔΥΠΥΥ, σε παράλληλη τροχιά με αντίστοιχες ευρωπαϊκές δράσεις. Στόχο έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών και των αναγκών υγείας τους, μέσα από τη διασύνδεση από τους ΟΤΑ, της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών επαγγελματιών υγείας. Μια εταιρικότητα προς όφελος της υγείας των πολιτών».

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δημάρχος Αμαρουσίου απήυθυνε χαιρετισμό και μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας. «Τα ΚΕΠ Υγείας είναι ένα σημαντικό εργαλείο που έχει στη διάθεσή της η Τοπική Αυτοδιοίκηση προς αξιοποίηση, για την πρόληψη της υγείας των δημοτών. Ο Δήμος δημιουργώντας ΚΕΠ Υγείας προσφέρει στους δημότες του τη δυνατότητα να προλάβουν νοσήματα πριν να χρειαστούν ιατρική αντιμετώπιση σε επίπεδο θεραπείας. Αυτή είναι άλλωστε και η αξία της πρόληψης». Ο κ. Πατούλης σημείωσε επιπλέον ότι τα ΚΕΠ Υγείας έχουν ως βασικό μέλημα τους την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση, τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Στέλιος Βασιλειάδης Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ ομιλία πραγματοποίησε ο κ. Παναγιώτης Κατωπόδης, Δημοτικός Σύμβουλος, ιατρός, για τα πρωτόκολλα πρόληψης. Τη συζήτηση συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Γιάννα Χριστόγλου, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Γιάννης Γκίκας, Επικεφαλής παράταξης “Συμμαχία για το Αιγάλεω, Γιάννης Δημομελέτης, Εκπρόσωπος παράταξης “Αιγάλεω Νέα Εποχή”, Παναγιώτα Μερκουράκη Νικολούδη, Επικεφαλής παράταξης “Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός – Αιγάλεω – Πρώτη Δύναμη”, Ηλίας Μάνδρος, Εκπρόσωπος παράταξης “Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός Ώρα Αιγάλεω”, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Κατωπόδης, Ευθύμιος Ζάχαρης, Βλάχου Ζωή, Μαλάμω Μαστραγγελή – Κοσμίδου, Δημήτρης Μπέσης, Αναστάσιος Σαράντου, Χρυσούλα ΖαχαροπούλουΓιαννουλάτου, Σταύρος Τασιόπουλος, Γιώργος Κασκάνης, Επιθεωρητής Εθνικής Ασφαλιστικής, Δήμος Δημητριάδης, Διευθυντής Εθνικής Ασφαλιστικής Αιγάλεω, οι γιατροί Νικόλαος Γκίβαλος, Ευάγγελος Χαριτάτος, Γεωργία Μπίρμπα, η Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας Κυπαρισσένια Σαμαρά καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Σχετικά αρχείαΠραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αιγάλεω_1


Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αιγάλεω_2


Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αιγάλεω_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο