Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου η επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στο κτήμα Συγγρού

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Ενώνουμε δυνάμεις για την προστασία και αναβάθμιση των πνευμόνων πρασίνου της περιοχής μας»

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στο κτήμα Συγγρού.

Ο κ. Κ. Χατζηδάκης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΙΓΕ Νικόλαο Θυμάκη και Αλέκο Κόκκαλη,  για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το κληροδότημα «Συγγρού», για τις τρέχουσες ενέργειες πυροπροστασίας του με τη συνδρομή του Πράσινου Ταμείου, καθώς και για τις ανάγκες που αντιμετωπίζει το σύνολο της έκτασης και των υποδομών που φιλοξενεί, σε συντήρηση και ανακαίνιση.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, κατά την παρουσίαση των εθελοντικών δραστηριοτήτων του Δήμου Αμαρουσίου στην προάσπιση του φυσικού κάλλους του κληροδοτήματος, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη για την ύπαρξη ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας που θα επιτρέπει την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους όσοι εργάζονται, εκπαιδεύονται ή περιηγούνται και αθλούνται σε αυτό το μοναδικό για την Αττική χώρο.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Η παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας στο κτήμα Συγγρού είναι σημαντική και έρχεται σε συνέχεια μίας σημαντικής ενέργειας που είναι η εγκατάσταση υδατοδεξαμενής με πόρους του Πράσινου Ταμείου, η οποία εξασφαλίζει πυροπροστασία για την ευρύτερη περιοχή. Ενώνουμε δυνάμεις με τους φορείς που είναι υπεύθυνοι για την προστασία του περιβάλλοντος και ευελπιστούμε σε ειδικότερες δράσεις που θα πραστατέψουν και αναβαθμίσουν το κληροδότημα Συγγρού προς όφελος των κατοίκων όλης της Αττικής».

Παρόντες στην ενημέρωση του κ. Κ. Χατζηδάκη ήταν ακόμη οι Γ. Γραμματείς του ΥΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Αραβώσης και Ευθύμης Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Στάθης Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Νίκος Χιωτάκης και στελέχη της διοίκησης του ΙΓΕ.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από την επίσκεψη των κυρίων Θ.Αμπατζόγλου και Κ.Χατζηδάκη στο κτήμα Συγγρού

 


Στιγμιότυπο 2 από την επίσκεψη των κυρίων Θ.Αμπατζόγλου και Κ.Χατζηδάκη στο κτήμα Συγγρού

 


Στιγμιότυπο 3 από την επίσκεψη των κυρίων Θ.Αμπατζόγλου και Κ.Χατζηδάκη στο κτήμα Συγγρού

 


Στιγμιότυπο 4 από την επίσκεψη των κυρίων Θ.Αμπατζόγλου και Κ.Χατζηδάκη στο κτήμα Συγγρού

 


Στιγμιότυπο 6 από την επίσκεψη των κυρίων Θ.Αμπατζόγλου και Κ.Χατζηδάκη στο κτήμα Συγγρού

 


Στιγμιότυπο 5 από την επίσκεψη των κυρίων Θ.Αμπατζόγλου και Κ.Χατζηδάκη στο κτήμα Συγγρού

 


Στιγμιότυπο 7 από την επίσκεψη των κυρίων Θ.Αμπατζόγλου και Κ.Χατζηδάκη στο κτήμα Συγγρού

 


Στιγμιότυπο 8 από την επίσκεψη των κυρίων Θ.Αμπατζόγλου και Κ.Χατζηδάκη στο κτήμα Συγγρού

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο