Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου ο εορτασμός του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στην περιοχή του Ψαλιδίου

Print Friendly, PDF & Email

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μελών της Δημοτικής Αρχής, Τοπικών Φορέων καθώς και πιστών, την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 29 Απριλίου 2022, τελέσθηκε η Θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησαν ο Αρχιμανδρίτης & Προϊστάμενος του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ευγένιος  Αράνκι, ο Αρχιμανδρίτης του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Αθανάσιος Πεφάνης, ο Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα π. Εμμανουήλ καθώς και ο Αρχιμανδρίτης Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αποστόλων Πέτρου & Παύλου της Πεύκης Ευστράτιος Δελατόλας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η περιφορά της εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου Ζωοδόχου Πηγής με τη λιτάνευση να γίνεται πέριξ του ναού. Την Ιερά Εικόνα συνόδευσαν μικρά κοριτσάκια ντυμένα στα λευκά που έραιναν με άνθη καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου.

Σε ένα σύντομο χαιρετιστήριο λόγο ο Αρχιμανδρίτης Ευστράτιος Δελατόλας καλωσόρισε τον Δήμαρχο της πόλης, τη Δημοτική Αρχή, τη Φιλαρμονική του Δήμου καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις των τελευταίων ημερών. Επίσης έκανε μία μικρή σύντομη ιστορική αναφορά στη Ζωοδόχο Πηγή του Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά το πέρας των εορτασμών ο κ. Θ. Αμπατζόγλου αντάλλαξε ευχές με τον κλήρο και με τους πιστούς, ενώ είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει και με κατοίκους της περιοχής για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο το Μαρούσι και ειδικότερα στην περιοχή του Ψαλιδίου.

Στον πανηγυρικό εορτασμό παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Κεχρής, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Κωνσταντίνος Ρώτας, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Γιάννης Νικολαράκος, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία – Δήμητρα Ρώτα, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, ο Αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Κων/νος Αντωνόπουλος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Φανή Λέκκα, και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης & Επικεφαλής  Παράταξης Παναγιώτης Ιωάννου.

Επίσης από τον Εξωραϊστικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ψαλιδίου Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγή» παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Σολδάτος, ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Θεοχάρης και μέλη.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο