Παρών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην έναρξη του 17ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2016», μαζί με πλήθος θεατών

Print Friendly, PDF & Email

Η φθινοπωρινή νεροποντή δεν απέτρεψε πλήθος θεατών  κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν στην έναρξη του 17ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2016» και να απολαύσουν στιγμές γέλιου, με τον αγαπημένο ήρωα μικρών και μεγάλων, στην παράσταση: «Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής».   

Κοντά τους, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης που πάντα παρών, στηρίζει και ενισχύει τη μοναδική αυτή πολιτιστική κληρονομιά της πόλης του Αμαρουσίου, που άφησε παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές ο μεγάλος δάσκαλος, εμπνευστής και εδραιωτής του Θεάτρου Σκιών, Ευγένιος Σπαθάρης.

Πριν την έναρξη της παράστασης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου καλωσορίζοντας το ακροατήριο, ευχαρίστησε τους παριστάμενους για τη θέρμη και την αγάπη με τις οποίες έχουν αγκαλιάσει το θεσμό του Φεστιβάλ, που ακόμη και η βροχή δεν στάθηκε εμπόδιο για την παρουσία τους στην εκδήλωση.
Απευθυνόμενος στα παιδιά τα κάλεσε να απολαύσουν την παράσταση με το λαϊκό μας ήρωα και την παρέα του και να διδαχθούν από την ευρηματικότητά τους να ξεπερνούν τις δυσκολίες.

Η Μένια Σπαθάρη, κόρη του Ευγένιου Σπαθάρη και υπεύθυνη του Μουσείου Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης», αφού ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες για την συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ, αλλά και για τη συνέχιση επάξια του έργου του δασκάλου τους Ευγένιου Σπαθάρη, μίλησε με θερμά λόγια για το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη:
«Ευχαριστώ από καρδιάς το Δήμαρχο μας, ο οποίος δεν υπάρχει χρονιά που να μην έχει τιμήσει το Φεστιβάλ και ανέκαθεν αγκάλιαζε με αγάπη τον πατέρα μου, την οικογένεια μου και το μουσείο.
 Τον ευχαριστώ επίσης για την αμέριστη υποστήριξή του στην προσπάθειά μας να προβάλετε με κάθε τρόπο η τόσο σημαντική λαϊκή τέχνη του Θεάτρου Σκιών, μέσω της λειτουργίας ενός τόσο μοναδικού Μουσείου.»
                      

Η παράσταση δόθηκε εντός του Σπαθάρειου Μουσείου, αντί του αύλειου χώρου που είχε αρχικά προγραμματισθεί.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη.

Το 17ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, και ώρα 20:00, με την παράσταση «Ο γίγαντας του βάλτου» από τον Ηλία Καρελλά. 

 

Σχετικά αρχείαΠαρών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην έναρξη του 17ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2016», μαζί με πλήθος θεατών (1)


Παρών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην έναρξη του 17ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2016», μαζί με πλήθος θεατών (2)


Παρών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην έναρξη του 17ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2016», μαζί με πλήθος θεατών (3)


Παρών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην έναρξη του 17ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2016», μαζί με πλήθος θεατών (4)

Μετάβαση στο περιεχόμενο