Παρών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το μέτρο της διαθεσιμότητας

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το μέτρο της διαθεσιμότητας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τη συμμετοχή της Π.Ε.Δ.Α. και της ΠΟΕ – ΟΤΑ.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης συμμετέχει με τους Δημάρχους της Αττικής και τον Πρόεδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλο στην πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το μέτρο της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και της ΠΟΕ – ΟΤΑ συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης.


Στο Υπουργείο, αντιπροσωπεία των Δημάρχων και της ΠΟΕ- ΟΤΑ παρουσίασαν τις θέσεις τους στον Υφυπουργό κο. Μανούσο Βολουδάκη αναφορικά με το μέτρο της διαθεσιμότητας και την απαξίωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι δύο αντιπροσωπείες είχαν ζητήσει αρχικά συνάντηση με τον Υπουργό κο Αντώνη Μανιτάκη,η οποία δεν κατέστη δυνατή. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης σε δηλώσεις του επανέλαβε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δέχεται μία μαζική επίθεση όπου πλήττεται η αυτοτέλεια και ο συνταγματικά κατοχυρωμένος ρόλος της.
Ένα από τα βασικά κύτταρα της κοινωνίας που βρίσκεται εγγύτερα στον πολίτη και στις ανάγκες του η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει υποστεί σημαντικές μειώσεις από τις νέες δημοσιονομικές ρυθμίσεις. Οι επιχορηγήσεις από κρατικούς αυτόκλητους πόρους (ΚΑΠ) έχουν μειωθεί περισσότερο από το 70%, όπως και οι πόροι για επενδύσεις και έργα (ΣΑΤΑ) έχουν και αυτοί υποστεί μειώσεις περισσότερο από το 80%.
Η μείωση επίσης των θέσεων εργασίας με το μέτρο της διαθεσιμότητας των εργαζομένων δυσχεράνει περαιτέρω το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διαχειρίζεται όλα τα προβλήματα της εποχής.
Ο Δήμος Αμαρουσίου όπως και οι περισσότεροι Δήμοι προσπαθεί με νέες προσεγγίσεις και καινοτόμες ιδέες να συνεχίσει να παρέχει άρτιες υπηρεσίες για τους πολίτες και ιδιαίτερα να βρίσκεται δίπλα σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη και οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο