Παράθυρο στη γνώση ανοίγει η Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

|download .jpg file 199KB||download .jpg file 212KB|Περισσότεροι από 3000 μαθητές και φοιτητές γνώρισαν τα έργα ζωγραφικής και ψηφιδωτού  μεγάλων καλλιτεχνών εμπνευσμένα από την Ολυμπιάδα

Σε κέντρο γνώσης και πολιτισμού εξελίσσεται η Ολυμπιακή  Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου στον ενάμιση περίπου χρόνο λειτουργίας της, δίνοντας το έναυσμα στη εκπαιδευτική κοινότητα να γνωρίσει την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και του «Ευ Αγωνίζεσθαι.»

Από το Σεπτέμβριο του 2007, οπότε και άνοιξε τις πύλες της στο κοινό,  περισσότεροι από 3000 φοιτητές και μαθητές από τη χώρα μας και το εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα 23 έργα που φιλοτέχνησαν έντεκα Έλληνες μεγάλοι ζωγράφοι διεθνούς αναγνώρισης, εμπνευσμένα από την Ολυμπιάδα.
Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις μέσα από την περιήγηση και τη ξενάγηση στη μεγάλη συλλογή ψηφιδωτών, με θεματολογία τα εμβλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896 έως το 2008.

Την Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη έχουν επισκεφθεί μεταξύ άλλων:    
Παν/μιο Leeds / 1o ΓΕΕΛ Αμαρουσίου / 2ο ΤΕΕ ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου Σχολής / 2ο Λύκειο Αμαρουσίου / 2ο , 3ο και 4ο Γυμνάσιο  Αμαρουσίου / Γυμνάσιο Αναβρύτων / 3ο , 7ο, 8ο, 10, 15ο, 17ο, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου / Σώμα Προσκόπων Πεύκης και  Διονύσου / Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και Σύλλογος Συνεχιστών Εθελοντών 2004.

Πρόσφατα στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της πνευματικής καλλιέργειας των παιδιών, η Α’ Τάξη του 1ου Δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης.

Παράλληλα με τη ξενάγηση πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα που περιελάμβαναν ζωγραφική, παντομίμα, θεατρικό παιχνίδι, ασκήσεις αινιγμάτων, δραστηριότητες με τη σημαία κάθε χώρας κ.α. ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν το νόημα των εκθεμάτων και να προσεγγίσουν καλύτερα το Ολυμπιακό Πνεύμα.

 Η Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Ηρώων, στο κτίριο του Παλιού Δημαρχείου και απέναντι από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 85).

Ώρες επικοινωνίας :  09:00 – 14:00. Τηλέφωνο 210- 8067222 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο