Παραδόθηκε από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη το νέο Κλειστό Γυμναστήριο στο 2ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο στη νεολαία και στους κατοίκους της πόλης

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από την τελετή του αγιασμού στα εγκαίνια του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στο 2ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια του νέου  Κλειστού Γυμναστηρίου, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου,του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Κ.Μανιάτη εκπροσώπων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου, ιερέων από τις ενορίες της πόλης, μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωπων συλλόγων και φορέων της πόλης, μαθητών, κατοίκων και φίλων του αθλητισμού.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης εγκαινιάζει το νέο Κλειστό Γυμναστήριο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο, τον  Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Κ.Μανιάτη και τον υπεύθυνο του Τομέα Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου Δ. Καρλαύτη.  Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Κ.Μανιάτη περιηγούνται τους εσωτερικούς χώρους του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου.Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο στο 2ο Γυμνάσιο – 2Ο Λύκειο


Γ. Πατούλης: Στόχος μας να δώσουμε ξανά ζωή στις γειτονιές του προαστίου μας. Να ξανακάνουμε το Μαρούσι μια όμορφη και ανθρώπινη πόλη. Μια πόλη φιλική στη νέα γενιά, που θα κρατά στην αγκαλιά τα παιδιά της και θα τους προσφέρει πολλές και ποιοτικές επιλογές για τη μόρφωση, την άθληση και την ψυχαγωγία τους.


Ένα νέο σύγχρονο αθλητικό κέντρο, το Κλειστό Γυμναστήριο στο 2ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο παραδόθηκε στη νεολαία και στους κατοίκους της πόλης του Αμαρουσίου.    
Η ολοκλήρωση και παράδοση του Κλειστού Γυμναστηρίου αποτελεί δικαίωση της επίμονης προσπάθειας της Διοίκησης του Δήμου να αποκτήσει η πόλη νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις που θα προσφέρουν δημιουργική διέξοδο για άθληση και ψυχαγωγία στους κατοίκους και στους νέους της πόλης.


Στην τελετή παράδοσης από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Κω/νος Μανιάτης.
Επίσης παραβρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών Περιφέρειας Αττικής κ. Θεόδωρος Καρδοματέας,ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου κ. Δημήτρης Σιψής, ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Απόστολος Καραγιαννάκος, η Διευθύντρια του 2ου Λυκείου κα Χρυσάνθη Μπρη,μέλη της Διοίκησης του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης, καθώς και μαθητές, κάτοικοι και φίλοι του αθλητισμού.


Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «σε μία περίοδο που κυρίαρχα στοιχεία της καθημερινότητας των συμπολιτών μας είναι η ανασφάλεια, η μιζέρια και η απογοήτευση, η Διοίκηση του Δήμου μας προσπαθεί να δώσει στην τοπική κοινωνία με το έργο και τις παρεμβάσεις ώθηση, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.
 Το νέο κλειστό μας γυμναστήριο- πρόσθεσε- αλλά και άλλα έργα που ήδη έγιναν ή σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε στην περιοχή της Κοκκινιάς, όπως ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός που θα γίνει με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ή η ολοκλήρωση του έργου των Πράσινων Διαδρομών Ζωής υπηρετούν το μεγάλο στόχο μας.
Στόχος μας, που δεν είναι άλλος από το να δώσουμε  ξανά ζωή στις γειτονιές του προαστίου μας. Να ξανακάνουμε το Μαρούσι μια όμορφη και ανθρώπινη πόλη. Μια πόλη φιλική στη νέα γενιά, μια πόλη που θα κρατά στην αγκαλιά τα παιδιά της και θα τους προσφέρει πολλές και ποιοτικές επιλογές για τη μόρφωση, την άθληση και την ψυχαγωγία τους.
Μια πόλη που θα στηρίζει και θα προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό ως αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής της ταυτότητας.»                                            


Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «το Γυμναστήριο αυτό ανήκει στη νεολαία. Πρώτα στους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου που θα το χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής ημέρας και στη συνέχεια σε όλη τη νεολαία. Θα φροντίσουμε –συμπλήρωσε- ώστε με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί να καλυφθούν και οι πραγματικές ανάγκες των αθλητικών σωματείων της περιοχής. Θέλουμε να στηρίξουμε τα αθλητικά σωματεία στην προσπάθεια που κάνουν να διακριθούν.
Ως Διοίκηση –συμπλήρωσε- είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι με συντονισμένες προσπάθειες με πνεύμα ειλικρινούς κατανόησης και συνεργασίας, το νέο κλειστό αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο θα αξιοποιηθεί στο έπακρο και θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο που θα συμβάλει στη δημιουργική απασχόληση των νέων μας, αλλά και στην καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. »                            


Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην επιτυχή προσπάθεια για την κατασκευή του έργου. Τη Διοίκηση του ΟΣΚ, που έβαλε στον αρχικό σχεδιασμό της την κατασκευή του Γυμναστηρίου. Τον Περιφερειάρχη Αττικής που ενέταξε το έργο στα ΠΕΠ και διασφάλισε τη χρηματοδότησή του, όταν αυτό δεν κατέστη τελικά δυνατόν να γίνει από τους πόρους του ΟΣΚ. Τους εργαζόμενους στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, το Δημοτικό Σύμβουλο και υπεύθυνο του τομέα Εκπαίδευσης κ. Δημήτρη Καρλαύτη, ο οποίος είχε κι αυτός καθοριστική συμβολή στον αρχικό σχεδιασμό και στις επαφές με την ηγεσία του ΟΣΚ.


Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Πέππας, Σπύρος Σταθούλης, Νικόλας Αλεπούς και Βασίλης Κόκκαλης. Επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεώργιος Ζήκος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ελένη Λέκκα, Ευάγγελος Κάββαλος Δημήτρης Σμυρνής, Νικόλαος Κάββαλος, Κώστας Αντωνόπουλος, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Παναγιώτης Σαγρής, Κων/νος Βλάχος, Κώστας Ζαπαντιώτης και Δημήτριος Πολυχρονιάδης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο