Πάνω από 2.500 οι επισκέπτες της έκθεσης «Ολυμπιακές Δάδες 1936-2004» στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & EmailΜαθητές της Σιβιτανιδείου Σχολής, συνοδευόμενοι από την καθηγήτριά τους κ. Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, ξεναγήθηκαν στην έκθεση από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη.


download_.jpg file 622 KBdownload _.jpg file 690 KB


Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η έκθεση ολυμπιακών δαδών που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης» του Δήμου Αμαρουσίου (Πλατεία Ηρώων, οδός Βασ. Σοφίας 85).


Στην έκθεση, που εγκαινιάστηκε στις 21 Μαρτίου 2008 από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη και τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ι. Κούβελο, παρουσιάζονται οι ολυμπιακές δάδες όλων των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1936 έως το 2004.


Μέχρι σήμερα την έκθεση έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 2500 πολίτες, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, πρόσκοποι, καθώς και μαθητές από διάφορα εκπαιδευτήρια και  σχολεία της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου.


Ανάμεσα στους πολλούς μαθητές που επισκέφθηκαν την έκθεση ήταν και μαθητές της Σιβιτανιδείου Σχολής από την Καλλιθέα, συνοδευόμενοι από την καθηγήτριά τους και μέλος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου κ. Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στα εκθέματα της έκθεσης και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία της Ολυμπιακής Φλόγας αλλά και την πλούσια αθλητική κληρονομιά της πόλης του Αμαρουσίου από το Δήμαρχο            Γ. Πατούλη.


Ο Δήμος Αμαρουσίου σας καλεί να επισκεφθείτε τη σημαντική αυτή έκθεση «Ολυμπιακές Δάδες 1936 – 2004», η οποία πέρα από την ιστορική καταγραφή και παρουσίαση «υπενθυμίζει» το συμβολικό μήνυμα των ολυμπιακών δαδών προς όλη την ανθρωπότητα για ειρήνη και αρμονική συνύπαρξη των λαών.


Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 5 Απριλίου 2008.

Μετάβαση στο περιεχόμενο