Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για μόνιμη και σταθερή εργασία των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Αυτοδιοίκηση και εργαζόμενοι θα αγωνιστούμε μαζί για να πάμε δυνατά την Αυτοδιοίκηση μπροστά και την ανάπτυξη στη χώρα μας.»

Με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της Τρίτης 30 Μαΐου 2017, τάσσεται υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ και  απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση νομοθετική ρύθμιση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.       

Αναφερόμενος στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε τη σταθερή βούληση της Διοίκησης για μόνιμη και σταθερή εργασία των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους ΟΤΑ, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

«Το Μαρούσι και προσωπικά ο ίδιος έχουμε δώσει σημαντικά δείγματα γραφής στήριξης των εργαζόμενών μας στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή  εργασία.
Την περίοδο 2008 -2009 δώσαμε αγώνα για να κρατήσουμε τους συμβασιούχους του Δήμου μας και κανένας να μην χάσει τη θέση εργασίας του, ενώ η στήριξή μας στα άτομα ΑΜΕΑ του προγράμματος 3+1 ήταν καθολική για την αλλαγή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, ώστε σήμερα να έχουμε στο Δήμο μας το μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων ΑΜΕΑ βάσει του προγράμματος.
Η υποστήριξη στους εργαζομένους μας ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες είναι διαρκής κατά τις προσφυγές τους στη Δικαιοσύνη δια της Νομικής μας Υπηρεσίας.
Είμαστε οι πρώτοι που υπογράψαμε την ανανέωση των συμβάσεων των νέων εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ζητήματα συνταγματικότητας όπως διατύπωναν οι Επίτροποι, στηρίζοντας ουσιαστικά την παράταση των συμβάσεων.

 Στο Δημοτικό Συμβούλιο πήραμε μια ομόφωνη απόφαση, στο πνεύμα που έχουμε και ως ΚΕΔΕ. Πιστεύουμε στις μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας των εργαζομένων, τη στιγμή που έχουμε έλλειψη προσωπικού και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Υπερψηφίζουμε να αποτελέσουν ένα μόνιμο προσωπικό για το Δήμο, εφόσον έχουν ανανεωθεί δύο φορές οι συμβάσεις τους και έχουν επιλεγεί με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Σε κάθε περίπτωση η νομοθετική εξουσία θα πρέπει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να προχωρήσει τις ανάλογες διατάξεις, βάσει και της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Αυτοδιοίκηση και εργαζόμενοι θα αγωνιστούμε μαζί για να πάμε δυνατά την Αυτοδιοίκηση μπροστά και την ανάπτυξη στη χώρα μας.»

Επισυνάπτεται το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο