Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 11η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης με τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντ. Παρτσινέβελο, το Δημοτικό Σύμβουλο Κ. Αντωνόπουλο και εργαζόμενες στο Δημοτικό Πολυϊατρείο και τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.).Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης ευχαριστεί τους γιατρούς και τους ειδικούς συνεργάτες του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» για τη συνδρομή τους και στην 11η εθελοντική αιμοδοσία.


Με 591 φιάλες αίμα ενισχύθηκε το έτος 2012 η Τράπεζα Αίματος


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 11η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.), το διήμερο από 9 έως 10 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.   


Περισσότερα από 209 άτομα εργαζόμενοι του Δήμου και ιδιώτες εθελοντές αιμοδότες ανταποκρίθηκαν στην 3η κατά σειρά για το 2012 εθελοντική αιμοδοσία, συμμετέχοντας στην ύψιστη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης  προς το συνάνθρωπό μας.
Με την ολοκλήρωση και της 11ης εθελοντικής αιμοδοσίας, η Τράπεζα Αίματος του Δήμου ενισχύθηκε με 591 φιάλες αίμα για το έτος 2012, προκειμένου να ανταποκριθεί στα δεκάδες κλήσεις που δέχεται καθημερινά από συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.


Ειδικότερα, τον Ιανουάριο, στην 1η εθελοντική αιμοδοσία του έτους ενισχύθηκε με   206 φιάλες, τον Ιούνιο με 202 φιάλες και στην 3η εθελοντική αιμοδοσία του έτους με 183 φιάλες. Πριν από κάθε αιμοληψία πραγματοποιείται ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος για κάθε εθελοντή αιμοδότη.    


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία για την 11η εθελοντική αιμοδοσία και συνομίλησε με τους εθελοντές αιμοδότες, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για τη συμμετοχή τους και τη διάθεση προσφοράς και  αλληλεγγύης τους προς τους συμπολίτες μας.
«Η δική σας ανιδιοτελή προσφορά, διατηρεί άσβεστη την ελπίδα σε χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος. Χωρίς τη δική σας ευαισθησία καμία πρωτοβουλία εθελοντικής αιμοδοσίας δεν θα είχε αποδώσει.    Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε και στις επόμενες δράσεις κοινωνικής ανθρωπιάς και ευαισθησίας, ώστε όλοι μαζί να δώσουμε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στους συμπολίτες μας που χρειάζονται την υποστήριξή μας.»           


Την οργανωτική ευθύνη και επίβλεψη της 11ης εθελοντικής αιμοδοσίας είχε ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. κος Νικόλαος Κάββαλος.
Η διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», του οποίου ειδικοί συνεργάτες από το συνεργείο αιμοδοσίας πραγματοποιούν και τις ειδικές εξετάσεις.

Μετάβαση στο περιεχόμενο