Ολοκληρώθηκαν οι ανοικτές εκδηλώσεις πολιτισμού της Δημοτικής Βορέειου Βιβλιοθήκης Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Print Friendly, PDF & Email
Με πολυπληθή συμμετοχή και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» με σκοπό να διαδώσει ακόμα περισσότερο το μήνυμα για ανοικτή πρόσβαση όλων των πολιτών στην Τέχνη, στην Παιδεία και στον Περιβαλλοντικό Πολιτισμό.


Μέσα από μία σειρά διαδραστικών και ανοικτών εκδηλώσεων, το ευρύ κοινό, και ιδίως η νέα γενιά, είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα γνωρίζοντας, παράλληλα, από κοντά τη φιλοσοφία του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Κ.Π.Ι.Σ.Ν) που βρίσκεται στο στάδιο της οικοδόμησης στο Φαληρικό Δέλτα.


Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν:


• Παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» από την Εθνική Λυρική Σκηνή με το έργο «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ. Η παράσταση, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αλέξανδρου Ευκλείδη, φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 στο θέατρο του Αμαλιείου και ταξίδεψε το ευρύ κοινό στον κόσμο της όπερας.

• Λειτουργία κινηματογραφικού εργαστηρίου για τη δημιουργία ερασιτεχνικών ταινιών. Πραγματοποιήθηκαν επτά συναντήσεις από τις 8/9/2014 έως τις 24/9/2014, και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ταινίες μικρού μήκους με τις υποδείξεις του εκπαιδευτή Μανώλη Μανουσάκη.

• Επίσκεψη στο Κέντρο Επισκεπτών και στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Κ.Π.Ι.Σ.Ν) στο Φάληρο, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014.Έγινε η μεταφορά από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη στο Φαληρικό Δέλτα με πούλμαν του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, 50 ατόμων και ξενάγησή τους στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανάμεσα στους οποίους και οικογένειες με μικρά παιδιά, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να δουν την πρόοδο των εργασιών στα κτίρια που θα στεγάσουν το 2016 την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το μεγάλο πάρκο του Ιδρύματος.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο