Ολοκλήρωση της ανακαίνισης και επισκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Έναρξη επαναλειτουργίας την 21η Σεπτεμβρίου 2021

Θ. Αμπατζόγλου: «Στόχος μας όλοι οι δημότες να είναι αποδέκτες αθλητικών υποδομών υψηλού επιπέδου»

Ολοκληρώθηκαν οι εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης, συντήρησης και επισκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δήμου Αμαρουσίου, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη θερινή περίοδο και εντάσσονται στο πλαίσιο ανακαίνισης όλων των Δημοτικών αθλητικών υποδομών. Το Δημοτικό Κολυμβητήριο παραδίδεται εκ νέου προς χρήση την 21η Σεπτεμβρίου 2021.

Οι εργασίες είναι οι εκτενέστερες που έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης και περιλάμβαναν εργασίες συντήρησης και επισκευών εντός των δύο κολυμβητικών δεξαμενών και του μηχανοστασίου. Πραγματοποιήθηκαν κατά τη θερινή περίοδο, αφενός, γιατί τότε υπήρχαν οι κατάλληλες περιβαλλοντικές και κλιματολογικές συνθήκες, ώστε να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα εργασίες, όπως, η αρμολόγηση των κολυμβητικών δεξαμενών και αφετέρου, γιατί, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων  κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού όλο το προηγούμενο διάστημα οπότε και το Δημοτικό κολυμβητήριο ήταν κλειστό, ήταν δυσχερής ο προγραμματισμός και η υλοποίηση τόσο εκτεταμένων εργασιών.   Οι εργασίες που αφορούν στη συνολική αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου θα συνεχιστούν σε επόμενη χρονική περίοδο με το έργο  «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αμαρουσίου με παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και Χρήσης ΑΠΕ» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε συνέχεια ενημέρωσης που έλαβε για την περάτωση του έργου από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιάννη Νικολαράκο δήλωσε:

«Στόχος μας, όλοι οι δημότες της πόλης μας να γίνουν αποδέκτες μιας κολυμβητικής εγκατάστασης υψηλού επιπέδου. Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαρουσίου αποτελεί πρότυπο χώρο άθλησης και ευεξίας για χιλιάδες συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας των αθλητικών μας χώρων είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σταδιακά παραδίδουμε υποδομές με σύγχρονες προδιαγραφές, ασφαλείς και ευχάριστες για τους Μαρουσιώτες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της πιο ορθολογικής διαχείρισης του κόστους πλήρωσης των κολυμβητικών δεξαμενών με νερό, για πρώτη φορά η πλήρωση πραγματοποιήθηκε μέσω του δικτύου της ΕΥΔΑΠ, αντισταθμίζοντας την όποια χρονική καθυστέρηση στο γέμισμα των δεξαμενών με πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας, σε πολύ χαμηλότερο κόστος προμήθειας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο