Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αμαρουσίου για την ενίσχυση της απασχόλησης και το λάθος του κ . Πολυχρονιάδη

Print Friendly, PDF & Email


Η παράταξη «Εκτός των Τειχών» και ο κ. Πολυχρονιάδης, στην αγωνιώδη προσπάθεια τους να δημιουργήσουν αντιπολιτευτικό θόρυβο σε βάρος της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, υπέπεσαν σε ένα σοβαρό λάθος.


Ποιο είναι το λάθος που έκαναν; Μπέρδεψαν δύο εντελώς διαφορετικά θέματα.


Είναι άλλο πράγμα η σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και η αξιοποίηση του νέου αυτού «εργαλείου» για την τόνωση της τοπικής απασχόλησης με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α, από το Δήμο Αμαρουσίου.


Κι άλλο η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Αμαρυσία ʼρτεμις που συνεστήθη το 2012 από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Αμαρουσίου και άλλους φορείς στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας.


Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Αμαρυσία ʼρτεμις δεν είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση όπως «καταγγέλλει» ο κ. Πολυχρονιάδης, δεν προσλαμβάνει και δεν απασχολεί ανασφάλιστους εργαζομένους, δεν απολύει εργαζομένους, δεν υποκαθιστά το ρόλο των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου.


Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει μέσω αυτής της σύμπραξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών» με εταίρους τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την εταιρεία συμβούλων B & F ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΕ, την εταιρεία Επικοινωνίας ΣΤΡΑΤΑΚΟΜ και το ΚΕΚ Ευρωεργασιακή.


Όλοι οι εταίροι μας διαθέτουν προηγούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία πάνω στα αντικείμενα του προγράμματος, αντικείμενα όπως η διενέργεια μελετών, η δικτύωση , η στοχευμένη κι αποτελεσματική ενημέρωση και επικοινωνία των κοινών, η κατάρτιση κι επιμόρφωση των ανέργων, καθώς και η συμβουλευτική υποστήριξη. Αυτή η εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτουν αποτέλεσε το κριτήριο μας για να συμμετάσχουμε από κοινού στο πρόγραμμα. Ενώ και για τους εταίρους μας το βασικό κριτήριο της απόφασης τους να συνεργαστούν μαζί μας ήταν το κύρος και η αξιοπιστία της σημερινής Διοίκησης.


Μέσα από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα αυτό, ο Δήμος Αμαρουσίου θα έχει μόνον όφελος και δεν θα του κοστίσει αυτή η συμμετοχή ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα, το όφελος των δράσεων θα έχει ως 100 ωφελημένους συμπολίτες μας.


Αυτή είναι η αλήθεια και η μεγάλη διαφορά μεταξύ των συνεταιριστικών επιχειρήσεων και της αναπτυξιακής σύμπραξης που συμμετέχει ο Δήμος. Ελπίζουμε το λάθος που έκανε ο κ. Πολυχρονιάδης, να μην είναι εσκεμμένο και να οφείλεται σε παραπληροφόρησή του.


 Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κόντρα στον Καιρό» για το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Κέντρο , θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:


Πρώτον, ο κ. Μαγιάκης, και η παράταξη που εκπροσωπεί, συστηματικά στέκονται όλα αυτά τα χρόνια απέναντι σε κάθε έργο, παρέμβαση ή μέτρο που προωθεί η σημερινή Διοίκηση του Δήμου. Είναι η παράταξη του ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, η παράταξη ΚΟΝΤΡΑ σε κάθε προσπάθεια να πάει η πόλη μπροστά.


Δεύτερον, «και οι πέτρες της πόλης» πλέον γνωρίζουν ότι ο κ. Μαγιάκης, και η δημοτική του παράταξη συστηματικά λασπολογούν και συκοφαντούν όλα τα έργα που κάνει η σημερινή Διοίκηση. Πριν μερικούς μήνες έτρεχαν στους εισαγγελείς για να συκοφαντήσουν τις πεζογέφυρες που κατασκεύασε η σημερινή Διοίκηση. Πριν μερικές βδομάδες προσπάθησαν ανεπιτυχώς, μαζί με λίγους υποστηρικτές τους, να σταματήσουν το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου. Τώρα, χαρακτηρίζει «χαράτσι παρά την οδό» ένα μέτρο που όταν εφαρμοστεί, θα συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και στάθμευσης στο Κέντρο της πόλης μας.


Τρίτον, από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε, αναδεικνύεται η πολιτική διγλωσσία και η υποκρισία της παράταξης του.


• Από τη μια προτείνει ως λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης, την κατασκευή υπόγειων πάρκινγκ περιφερειακά του Κέντρου αλλά από την άλλη έχει ταχθεί κατά της απόφασης της Διοίκησης να δημιουργήσει υπόγειο χώρο στάθμευσης στο Κέντρο, στην πλατεία Ευτέρπης. Από τη μία λέει ΝΑΙ στα υπόγεια πάρκινγκ από την άλλη λέει ΟΧΙ στα υπόγεια πάρκινγκ που προωθεί η Διοίκηση του Δήμου.
• Λέει ΟΧΙ στην εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης που προωθεί η Διοίκηση του Δήμου αλλά ΝΑΙ στην εφαρμογή της Ελεγχόμενης Στάθμευσης μόνο στο Κέντρο.
• Χαρακτηρίζει από τη μία «χαράτσι παρά την οδό» την εφαρμογή του συστήματος από τη Δημοτική Αστυνομία αλλά από την άλλη προτείνει εναλλακτικά να κόβει κλήσεις η Δημοτική Αστυνομία και να γίνει αποτελεσματικότερος ο μηχανισμός είσπραξης των προστίμων αυτών.
• Ο κ. Μαγιάκης, από τη μία λέει ότι είναι εναντίον του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης και της συνεργασίας με ιδιώτη ανάδοχο αλλά από την άλλη προτείνει «πλήρη επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με τον Εργολάβο». Μήπως τελικά το πρόβλημα του είναι ότι δεν ήταν αυτός που διαπραγματεύτηκε τη συγκεκριμένη σύμβαση; Ή οποία του υπενθυμίζουμε πως είναι αποτέλεσμα δημόσιου διαγωνισμού που έχει ελεγχθεί κι εγκριθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του Κράτους.


Ο κ. Μαγιάκης, με τα όσα αντιφατικά αναφέρει στην ανακοίνωση του μας θυμίζει τον πολιτικό του μέντορα, που από τη μία μας έλεγε ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ αλλά από την άλλη όταν τον ρωτούν αν θα το καταγγείλει εφόσον γίνει κυβέρνηση, ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ.


Στην παράλογη αντιφατικότητα της παράταξης «Κόντρα στον Καιρό» και του κ. Μαγιάκη, απαντάμε ως Διοίκηση με έργο και υπευθυνότητα.


Από τις 15 Ιουνίου εφαρμόζουμε το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης


Η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Κέντρο του Αμαρουσίου από τις 15 Ιουνίου είναι μια απαραίτητη παρέμβαση που στόχο έχει αφενός την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων αφετέρου την αύξηση της επισκεψιμότητας της εμπορικής αγοράς και τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και στάθμευσης πεζών και οχημάτων.


Είναι ένα μέτρο που δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα αλλά καθαρά λειτουργικό αφού φιλοδοξία μας είναι να μπει τάξη στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, να δώσουμε αξία στις περιουσίες των συμπολιτών μας, να αναβαθμίσουμε την τοπική μας αγορά.


Ακούσαμε τη γνώμη των πολιτών


Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης εφαρμόζεται στο Μαρούσι αφού πρώτα αξιολογήσαμε τις θέσεις, προτάσεις και επισημάνσεις των κατοίκων, εμπόρων και εργαζομένων της πόλης μας, όπως αυτές διατυπώθηκαν το τελευταίο διάστημα.


Προωθήσαμε τις απαραίτητες εκ του Νόμου διοικητικές και ελεγκτικές διαδικασίες προκειμένου η ελεγχόμενη στάθμευση να λειτουργήσει στο Μαρούσι με νέους κανόνες και να μην επιβαρύνει τον κάτοικο, να προβλέπει φθηνό κόμιστρο για τον επισκέπτη και να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των επαγγελματιών και εργαζομένων.


Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζουμε ένα σύστημα:


• Με χαμηλό κόμιστρο για τους επισκέπτες, 1 ευρώ την ώρα χωρίς περιορισμό στις ώρες στάθμευσης.
• Με περισσότερες θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους στα όρια του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου.
• Με αξιοποίηση των χώρων στάθμευσης που ήδη υπάρχουν στο κτίριο του Δημαρχείου, του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, του δημοτικού οικοπέδου επί των οδών Σουρή και Πλαστήρα, για τη στάθμευση των εμπόρων, επαγγελματιών και εργαζομένων  της τοπικής μας αγοράς.
• Με αξιοποίηση του οικοπέδου που βρίσκεται επί των οδών Βασ. Σοφίας και Κηφισίας, για τις ανάγκες στάθμευσης εμπόρων και επαγγελματιών.


Από τις αρχές καλοκαιριού, όπως δεσμευθήκαμε, εφαρμόζουμε στο Μαρούσι ένα νέο, σύγχρονο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, αντάξιο με όσα λειτουργούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.


Και πάνω από όλα, φιλικό στους κατοίκους και χαμηλού κόστους για τους επισκέπτες.Χάρη στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου αντιμετωπίστηκε με επιτυχία παραβατικό περιστατικό που εκδηλώθηκε στην πλατεία ΗΣΑΠ, στο Κέντρο του Αμαρουσίου.


Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της πεζής περιπολίας δύο δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονταν σε υπηρεσία στην περιοχή, ηλικιωμένη συμπολίτισσα μας ζήτησε βοήθεια γιατί αντιλήφθηκε ότι της έκλεψε το πορτοφόλι αθίγγανη γυναίκα. ʼμεσα αντέδρασαν οι δύο δημοτικοί αστυνόμοι καταδιώκοντας την αθίγγανη την οποία και εγκλώβισαν επί της οδού Δήμητρος και κράτησαν μέχρι να φθάσει στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ, την οποία είχαν ήδη ενημερώσει τηλεφωνικά. Κατά τη διάρκεια της κράτησης εμφανίστηκε κι άλλη γυναίκα συνεργός, η οποία πέταξε το κλεμμένο πορτοφόλι και ζήτησε από τους δημοτικούς αστυνομικούς να τις αφήσουν. Ωστόσο, ακινητοποιήθηκε και κρατήθηκε κι αυτή. Τελικά και οι δύο αθίγγανες γυναίκες παραδόθηκαν στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έπειτα από 45 λεπτά.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό, εξέφρασε τα συγχαρητήρια του μέσω του αρμόδιου Αντιδημάρχου Νίκου Πέππα, προς τους δύο δημοτικούς αστυνομικούς (Περικλή Σιολή και Στυλιανό Μαργαρίτη) για την άψογη εκτέλεση του καθήκοντος τους, επισημαίνοντας το γεγονός ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές τους η αντιμετώπιση περιστατικών κλοπών. Τόνισε, επίσης, ότι η Δημοτική Αστυνομία εργάζεται καθημερινά, 7 μέρες τη εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο για να αισθάνονται οι κάτοικοι του Αμαρουσίου ασφαλείς, συνδράμοντας στο μέτρο των δυνατοτήτων της στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο