Οι πολίτες της Αττικής πρέπει να μάθουν την αλήθεια για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου.

 

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης του Λ. Μαγιάκη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου, σχετικά με την σκοπιμότητα της συνέντευξης του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω

Πρώτον, ήταν απολύτως αναγκαίο να ενημερωθούν οι πολίτες της Αττικής για το περιεχόμενο του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων, που ψηφίστηκε πρόσφατα από την παράταξη της κας Δούρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η ΚΕΔΕ και ο Πρόεδρος της ανέλαβαν με αίσθημα ευθύνης αυτή την πρωτοβουλία, αφού κανείς άλλος, συμπεριλαμβανομένης και της ΠΕΔΑ, δεν το έκανε αυτό.

Δεύτερον, σκοπό της συνέντευξης ήταν να τεθούν και να απαντηθούν από την κα Δούρου τα 5 μεγάλα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί , μετά την ψήφιση του νέου ΠΕΣΔΑ. Συγκεκριμένα ζητήσαμε να απαντηθεί : 1. ποια μεγάλα έργα υποδομής για την διαχείριση των απορριμμάτων προβλέπει ο νέος ΠΕΣΔΑ. 2. ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κατασκευής των έργων αυτών. 3. που πρόκειται να κατασκευαστούν 4. πως θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή τους 5. πως θα χρηματοδοτηθεί , αν χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια, η δημιουργία πράσινων σημείων. Στα ερωτήματα αυτά δεν θέλει απαντήσεις η ΠΕΔΑ; Κι αν τις θέλει , γιατί δεν ρωτά η διοίκηση της την κα Δούρου;

Τρίτον, σε καμία περίπτωση πρόθεση της ΚΕΔΕ δεν είναι η υπονόμευση του ρόλου της ΠΕΔΑ, αντίθετα είναι η συνεργασία όλων των Δήμων της Περιφέρειας μας, για να αντιμετωπιστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα της Αττικής, που απειλεί την υγεία και την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Θεωρούμε υποχρέωση μας να ενημερώσουμε έγκαιρα και έγκυρα τους πολίτες για την αλήθεια στο καυτό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, σε σχέση με το σχέδιο της Περιφέρειας, από το να στηρίζουμε με κομματικά κριτήρια και μικροπολιτικές λογικές μια πολιτική που θα οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Ο κ. Μαγιάκης αντι να μιλά για διάσπαση της ΠΕΔΑ, ας μας πει με καθαρές κουβέντες, κι όχι με μισόλογα, την άποψη του για το περιεχόμενο του νέου ΠΕΣΔΑ που ψήφισε η παράταξη της κας Δούρου. Να μας πει καθαρά αν συμφωνεί με την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων σε Κερατέα και Γραμματικό ή με τη χρησιμοποίηση ανενεργών λατομείων ως χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων.

Την Αυτοδιοίκηση δεν την διασπούν όσοι αγωνίζονται για την αλήθεια, αλλά όσοι υποκύπτουν στις κομματικές εντολές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο