Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου σταθερά δίπλα στον Πολίτη

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Είμαστε αρωγοί σε κάθε Μαρουσιώτη που έχει ανάγκη»

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση τόσο το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αμαρουσίου όσο και οι υπόλοιπες υπηρεσίες που αφορούν τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με όλα τα διαθέσιμα μέσα, αγαθά και υπηρεσίες, υπό τις οδηγίες του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, προκειμένου κανείς Μαρουσιώτης να μην μείνει χωρίς το απαραίτητο δίχτυ προστασίας.

Συγκεκριμένα από τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) και υπό την επίβλεψη του Πρόεδρου του Πέτρου Κόνιαρη, καθημερινά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εξυπηρετεί 30 οικογένειες, ταυτόχρονα διανέμονται τουλάχιστον 150 μερίδες φαγητού ενώ ενημερωτικά αναφέρεται πως οι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ είναι 320.
Το προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου για την διεκπεραίωση των κοινωνικών υπηρεσιών είναι 35 άτομα ενώ διατίθενται και 3 οχήματα. Οι κοινωνικές υπηρεσίες ενισχύονται και με την βοήθεια και αλληλεγγύη εθελοντών που σε εβδομαδιαία βάση συνδράμουν το έργο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου καλεί όλους τους Μαρουσιώτες που βρίσκονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου και που ενδεχομένως δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν ή/και στερούνται άμεσου οικογενειακού ή φιλικού περιβάλλοντος, να επικοινωνήσουν με το Δήμο για να λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη.

Για το θέμα αυτό ο κ. Θ. Αμπατζόγλου τονίζει: «Διανύουμε κρίσιμες στιγμές. Είμαστε αρωγοί σε κάθε Μαρουσιώτη που έχει ανάγκη. Κανείς να μην διστάσει, ούτε λεπτό και να επικοινωνήσει με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας. Ταυτόχρονα καλώ τους εθελοντές να δηλώσουν το δυναμικό παρών και να συντονιστούν με το έργο μας. Είναι οι ώρες που όλοι μαζί ενωμένοι θα ξεπεράσουμε την κρίση της πανδημίας με τις μικρότερες δυνατές απώλειες».

Επικοινωνία για τη παροχή στήριξης από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και για κάθε κοινωνική υπηρεσία

Οι πολίτες που έχουν ανάγκη και χρήζουν της υποστήριξης των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Αμαρουσίου, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 213 2031943 και 213 2031926, από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00 π.μ. έως τις 14.00 ή στη Γραμμή Δημότη 15321.

 

Σχετικά αρχείαΟι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου σταθερά δίπλα στον Πολίτη_1

 


Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου σταθερά δίπλα στον Πολίτη_2

 


Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου σταθερά δίπλα στον Πολίτη_3

 


Βοήθεια στο σπίτι από τον Δήμο Αμαρουσίου

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο