Ο σχεδιασμός των ενεργειών πρόληψης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινομένων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Print Friendly, PDF & Email

Ο σχεδιασμός, ο αποτελεσματικός συντονισμός και οι αναγκαίες δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών , χιονοπτώσεων και παγετού για την περίοδο 2017 -2018, αλλά και σεισμικών φαινομένων, συζητήθηκαν εκτενώς στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Συντονιστικού κ. Γιώργο Πατούλη.

Εκτός από τον κ. Αναστάσιο Χαχλάκη από την Περιφέρεια Αττικής και τους Αθανάσιο Σαγιά και Μαρία Μανουσάκη από τον ΟΑΣΠ, στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης:

Από το Α.Τ. Αμαρουσίου, ο Υποδιοικητής Γεώργιος Ξηρός και ο Υπαστυνόμος Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, από τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών ο Υποδιοικητής Νικόλαος Κούρος, από το ΙΓΕ ο Διευθυντής Γεώργιος Μπαλωτής, από το ΣΠΑΠ, ο Πρόεδρος Βασίλης Σιώμος και από Δασαρχείο Πεντέλης ο Προϊστάμενος Δασονομίας Αγίου Στεφάνου Κων/νος Μούγιος. 

Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παρέστησαν επίσης:
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλης Κόκκαλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Αικατερίνη Ψάλτη, ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Διδασκάλου, η Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσία Μαρία Σεραφετινίδου, η Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Βασιλική Σκίτσα και ο αρμόδιος υπάλληλος στα θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βασίλειος Πατέλης. 

Στην  τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης  ανέπτυξε το τρίπτυχο: πρόληψη- εκπαίδευση- ενημέρωση για την αντιμετώπιση των έκτακτων και επικίνδυνων φαινομένων.
«Το σημαντικότερο όλων είναι η πρόληψη και η ύπαρξη του κατάλληλου συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να είναι αποτελεσματική η κάθε παρέμβαση και δράση. Αυτός είναι ο στόχος και της σημερινής μας συνάντησης. Να συντονίσουμε το έργο μας και να δούμε πόσο έτοιμοι είμαστε για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.   
Καθοριστική είναι επίσης η εκπαίδευση των εθελοντών και η ενημέρωση των πολιτών, ώστε να γνωρίζουν πώς να αντιδράσουν για να προστατεύσουν τη ζωή τους»
σημείωσε ο κ. Πατούλης, τονίζοντας την ανάγκη αναδιοργάνωσης του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του Κράτους.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου έκανε ειδική αναφορά στην ελάχιστη ανταποδοτικότητα της Περιφέρειας προς το Δήμο Αμαρουσίου για αντιπλημμυρικά έργα για τα οποία –τόνισε- έχουν κατατεθεί ώριμες μελέτες, ενώ αναφερόμενος στην πλημμύρες που έπληξαν τη Μάνδρα ευχαρίστησε θερμά τους κ.κ. Αλέξανδρο Κόκκαλη και Βασίλειο Πατέλη για την εθελοντική προσφορά και αλληλεγγύη τους προς τους κατοίκους της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση δήλωσαν από την πλευρά τους ότι είναι ετοιμοπόλεμοι να επέμβουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, ανέφεραν ότι είναι έτοιμη να βοηθήσουν όπου χρειασθεί, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε τεχνικά μέσα και εξοπλισμό.

 

Σχετικά αρχείαΟ σχεδιασμός των ενεργειών πρόληψης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινομένων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (1)


Ο σχεδιασμός των ενεργειών πρόληψης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινομένων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο