«Ο Πρότυπος Δημοτικός Λαχανόκηπος Αειφόρου Καλλιέργειας» στο Κτήμα Καρέλλα παραδίδεται για καλλιέργεια στους πολίτες του Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Τον Πρότυπο Δημοτικό Λαχανόκηπο Αειφόρου Καλλιέργειας στο Κτήμα Καρέλλα παραδίδει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης για καλλιέργεια στις ευπαθείς ομάδες της πόλης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης και ανάπλασης, με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας JTI και της εξειδικευμένης εταιρείας Ecoscapes.

Η τελετή παράδοσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στο Κτήμα Καρέλλα, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της JTI κ. Edoardo Voletti.
Στους παρευρισκόμενους θα προσφερθούν αναμνηστικά δώρα και ελαφρύ κέρασμα.

Στον Πρότυπο Λαχανόκηπο, για πρώτη φορά στη χώρας μας, η καλλιέργεια των φυτεύσεων θα γίνεται με τη συνεργασία  και μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας των καλλιεργητών σε όλες τις φυτεύσεις, δίνοντας το μήνυμα στην κοινωνία της σύνθεσης, της συνύπαρξης και τελικά της ουσιαστικής αλληλεγγύης ανάμεσα στους ανθρώπους.

Οι δικαιούχοι που επιλέγονται με κοινωνικά κριτήρια, θα καλύπτουν με την παραγωγή των προϊόντων καθημερινές διατροφικές τους ανάγκες και θα διαθέτουν μέρος της παραγωγής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο συσσίτιο του Δήμου για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας.

«Ο Πρότυπος Δημοτικός Λαχανόκηπος Αειφόρου Καλλιέργειας» είναι ανοικτός για όλους τους πολίτες, όπου μπορούν να έλθουν κοντά στη φύση, να γνωρίσουν τις τεχνικές φύτευσης και καλλιέργειας και να αντιληφθούν την αξία της επαφής και της δημιουργίας στη φύση.

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο