«Ο καρκίνος του μαστού είναι ιάσιμος εάν βρεθεί σε πρώιμο στάδιο», το μήνυμα των ειδικών επιστημόνων στην ημερίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού οφείλει να ανταποκρίνεται στα προβλήματα των πολιτών στο μέγιστο βαθμό κοινωνικής αλληλεγγύης      

Τη σημαντική αξία της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, καθώς και της πρώιμης διάγνωσης που είναι παράγοντες καθοριστικοί για την θεραπεία της νόσου, επεσήμαναν οι ειδικοί επιστήμονες στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Πολυιατρείου με θέμα: «Αλήθειες και Μύθοι για τον καρκίνο του μαστού».

Την ενημερωτική εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου στην κατάμεστη αίθουσα από συμπολίτες αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος στο θερμό καλωσόρισμά του υπογράμμισε:

«Εκλεκτοί επιστήμονες βρίσκονται εδώ μαζί μας, σήμερα, όχι μόνο για να μας ενημερώσουν, αλλά και να μας αφυπνίσουν, αφού καταλυτικός παράγοντας για την αντιμετώπιση του καρκίνου δεν είναι άλλος από την πρόληψη.

Ειδικά για τον καρκίνο του μαστού, γνωρίζουμε πως μια στις δέκα γυναίκες περίπου θα νοσήσει στη διάρκεια της ζωής της. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη εξέλιξη στη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου.»

Αναφερόμενος στη σημαντική συμβολή του Οργανισμού  Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης και του Δημοτικού Κοινωνικού Πολυιατρείου στην διατήρηση και στην προαγωγή της υγείας των πολιτών, τόνισε ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης των πολιτών όπως η σημερινή ημερίδα, όσο και στην παροχή υπηρεσιών υγείας στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προκειμένου κανείς συμπολίτης μας να μην βρεθεί εκτός προστατευτικής ομπρέλας και των παροχών που πρέπει να προσφέρει μια ευνομούμενη πολιτεία.

Ο Δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου έκανε ειδική αναφορά  στο καθοριστικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού ως πρώτος αποδέκτης των προβλήματα των πολιτών.
«Οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε στο μέγιστο βαθμό κοινωνικής αλληλεγγύης» τόνισε, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη στήριξη της Δημοτικής Αρχής και των κοινωνικών δομών στην προάσπιση της δημόσιας υγείας .

Ο  Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κ. Πέτρος Κόνιαρης ευχαρίστησε τόσο τους αξιόλογους ομιλητές, όσο και τον Χειρουργό Μαιευτήρα Γυναικολόγο κ. Τάσο Αγιοστρατίτη για τη συνεργασία πραγματοποίησης της εκδήλωσης.

Αναφέρθηκε επίσης στο εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που προσφέρει ο Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. και τέλος έκανε κάλεσμα προς όλους για την 32η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 5/11/, 9:00-13:30 και την Τετάρτη 6/11, 14:00-19:30 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Για το θέμα της ημερίδας μίλησαν οι ειδικοί επιστήμονες:
Νίκος Βατίστας, Χειρουργός Μαστού, Θεόδωρος Πιπέρος, Γενικός Χειρουργός, Σπύρος Καββαδίας, Ακτινολόγος, π. Δημήτριος Παπαδάκης, Εκπαιδευτικός, Μουσικοθεραπευτής-Ψυχοθεραπευτής, Τάσος Αγιοστρατίτης, Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην σημαντική αξία της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, τους επιβαρυντικούς παράγοντες, τις κατάλληλες εξετάσεις που χρειάζεται να πραγματοποιούνται και τα είδη θεραπειών.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ιάσιμος εάν βρεθεί σε πρώιμο στάδιο, το καλύτερο θεραπευτικό μέτρο είναι η πρόληψη, ενώ σημαντικό είναι να υπάρχει ψυχοσωματική ισορροπία για να αντιμετωπίσουμε τη νόσο, τόνισαν μεταξύ άλλων οι ειδικοί επιστήμονες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φανή Λέκκα, Μάντυ Ρώτα, Σάρα Εσκενάζυ, τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πηνελόπη Μπρούτα, Ανδρομάχη Τσουκαλά, Κατερίνα Σκιντζού, Χριστίνα Θεοδωρίδου, Γρηγόρης Καραδήμας, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της πόλης.

 

Σχετικά αρχεία«Ο καρκίνος του μαστού είναι ιάσιμος εάν βρεθεί σε πρώιμο στάδιο», το μήνυμα των ειδικών επιστημόνων στην ημερίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου_1

 


«Ο καρκίνος του μαστού είναι ιάσιμος εάν βρεθεί σε πρώιμο στάδιο», το μήνυμα των ειδικών επιστημόνων στην ημερίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου_2

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο