Ο Δήμος Αμαρουσίου ξεκίνησε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Γης, την επιχείρηση καθαρισμού των πεύκων από τη βαμβακίαση

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η διάσωση των πεύκων και η προστασία του πρασίνου στην πόλη αποτελεί για το Δήμο μας επιτακτική ανάγκη και βασική μας προτεραιότητα. Ξεκινάμε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Γης, τον καθαρισμό των πεύκων από τη βαμβακίαση, σε μια συμβολική κίνηση για τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης.download _.jpg file 88 KB

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρένας Χαλιώτη, ξεκίνησε σήμερα από το κεντρικό δάσος της Νέας Λέσβου, η επιχείρηση καθαρισμού των πεύκων των αλσυλλίων της πόλης από τη βαμβακίαση.

Συνεργείο του Δήμου με τρεις υδροφόρες και τη συμμετοχή κατοίκων-εθελοντών προχώρησε στην πλύση με νερό υπό πίεση, των προσβεβλημένων από τη βαμβακίαση δέντρων και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αμαρουσίου έχει επιλέξει τη μηχανική μέθοδο αντιμετώπισης του προβλήματος, η οποία είναι αποτελεσματική χωρίς βλαβερή επίδραση για το περιβάλλον, ενώ το νερό που χρησιμοποιείται προέρχεται από τις γεωτρήσεις του Δήμου και όχι από τους υδατοσυλλέκτες της ΕΥΔΑΠ.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, αφού συνεχάρη τους  εθελοντές πολίτες για  την ενεργό συμμετοχή τους στην πλύση των πεύκων και την προστασία του πρασίνου της πόλης, επεσήμανε ότι «η διάσωση των πεύκων και η προστασία του πρασίνου στην πόλη αποτελεί για το Δήμο μας επιτακτική ανάγκη και βασική μας προτεραιότητα. Ξεκινάμε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Γης, τον καθαρισμό των πεύκων από τη βαμβακίαση, σε μια συμβολική κίνηση για τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης. Καλούμε σε ενεργό συμμετοχή  και εγρήγορση όλους τους κατοίκους της πόλης για να προστατεύσουμε τους λιγοστούς πνεύμονες πρασίνου που έχουν απομείνει στο Μαρούσι και στο Λεκανοπέδιο. Οι κλιματικές αλλαγές είναι πλέον γεγονός και όχι απλές εκτιμήσεις κάποιων επιστημόνων. Απαιτείται λοιπόν εγρήγορση από όλους ενόψει του καλοκαιριού, ώστε να αποφευχθούν τα περσινά φαινόμενα με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πάρνηθα και την Πεντέλη».

Μετά το δάσος της Νέας Λέσβου, θα ακολουθήσει ο καθαρισμός των πεύκων στις περιοχές Αγίου Νικολάου, ΚΑΤ, στο ʼλσος Τσαρούχη και όπου αλλού οι πολίτες υποβάλλουν αιτήματα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο