Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εκπαιδεύοντας τα παιδιά μας στην ανακύκλωση

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Στον Δήμο μας, έχουμε δώσει απόλυτη προτεραιότητα στα θέματα του περιβάλλοντος έχοντας υιοθετήσει πρωτοπόρες και συγκεκριμένες δράσεις.

Καλούμε όλους τους δημότες να συνεργαστούν και να συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια για αρμονική συμβίωση με τη φύση, για μια πόλη φιλική στο περιβάλλον, ανθρώπινη και λειτουργική.

 

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Σκοπός αυτής της δράσης ήταν να εξοικειωθούν οι μικροί μας φίλοι με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι, «Το Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης»  να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας. Για τη λειτουργία και τη σωστή διεξαγωγή του υπεύθυνη ήταν εξειδικευμένη εταιρεία προωθήσεων με εμψυχωτές.

Τα παιδιά χωριστήκαν σε ομάδες και η κάθε ομάδα έπαιζε και από ένα γνώριμο παιχνίδι των παιδιών ειδικά προσαρμοσμένο στο θέμα της Ανακύκλωσης. Ωστόσο, δεν υπήρχαν νικητές και ηττημένοι καθώς όλα τα παιδιά  στο τέλος έλαβαν αναμνηστικά δωράκια στο θέμα της Ανακύκλωσης. 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την δράση αυτή αφιερωμένη στην  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος δήλωσε πως, «Η σημερινή ημέρα υπενθυμίζει σε όλους μας πόσο σημαντική είναι προστασία του περιβάλλοντος και η διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης. Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές τουλάχιστον τους κοινούς περιβαλλοντικούς πόρους που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες.  
Στον Δήμο μας, έχουμε δώσει απόλυτη προτεραιότητα στα θέματα του περιβάλλοντος έχοντας υιοθετήσει πρωτοπόρες και συγκεκριμένες δράσεις, στους τομείς του πρασίνου, της καθαριότητας, της ανακύκλωσης, της εξοικονόμησης ενέργειας και των βιοκλιματικών δράσεων. Σε αυτή τη λογική καλούμε όλους τους δημότες να συνεργαστούν και να συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια για αρμονική συμβίωση με τη φύση, για μια πόλη φιλική στο περιβάλλον, ανθρώπινη και λειτουργική.

Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας και σ’ αυτήν οφείλουμε όλοι τη συνεισφορά μας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Σταθούλης, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Βασίλης Κόκκαλης και Ειρήνη – Μαρία Χαλιώτη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νίκος Πέππας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καρλάυτης. 

 

Σχετικά αρχείαΟ Δήμος Αμαρουσίου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εκπαιδεύοντας τα παιδιά μας στην ανακύκλωση_1


Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εκπαιδεύοντας τα παιδιά μας στην ανακύκλωση_2


Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εκπαιδεύοντας τα παιδιά μας στην ανακύκλωση_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο