Ο Δήμος Αμαρουσίου συνεχίζει με όραμα και αποφασιστικότητα να βρίσκεται στην υπηρεσία των δημοτών, αφήνοντας πίσω παρωχημένες νοοτροπίες και ιδεοληψίες οπισθοδρόμησης

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Αμαρουσίου Δ. Καρλαύτη στην ανακοίνωση του Προέδρου του Δ.Σ. του  Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου

 

Με αφορμή την ανακοίνωση του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου κου Δημήτρη Πολυχρονιάδη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Αμαρουσίου κ. Δημήτρης Καρλαύτης επισημαίνει τα κάτωθι:

Πρώτον: Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται δίπλα  στους μαθητές, τους γονείς και στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας στηρίζοντας με κάθε πρόσφορο μέσον την εκπαιδευτική διαδικασία και την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της πόλης.
Δεύτερον: Το σημαντικό έργο που υλοποιείται από την πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου προς όφελος των μαθητών, συνεχώς και αδιαλείπτως, έχει αναγνωρισθεί από όλους, τους γονείς, τις διευθύνσεις των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς.
Τρίτον: Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τη προώθηση της ανακύκλωσης, αλλά και την εξάλειψη εσφαλμένων πρακτικών που παρατηρούνται αναφορικά με τα ανακυκλώσιμα υλικά λόγω άγνοιας, πρόκειται να αναπτύξει το πρόγραμμα «WEGOGREEN/Μαρούσι. Το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης έχει μόνο θετικό πρόσημο για τους μαθητές, το περιβάλλον, τη μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων.
Μετά την ενημέρωση των Διευθυντών των σχολείων για προαιρετική συμμετοχή η σχολική κοινότητα έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια του Δήμου και έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από τα σχολεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος, ενώ είναι ήδη ενημερωμένο  το Υπουργείο Παιδείας για την υλοποίησή του.         
Τέταρτον: Με αφορμή το συγκεκριμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση κάποιοι για δικούς του μικροπολιτικούς και μικροσυνδικαλιστικούς λόγους, προβαίνουν σε απαράδεκτες ανακοινώσεις, χρησιμοποιώντας αόριστα και ανυπόστατα στοιχεία και γεγονότα για τη δημιουργία εντυπώσεων.
Τους ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ να αφήσουν τα μυθεύματα και τις αοριστολογίες και εφόσον έχουν στοιχεία των όσων ισχυρίζονται να τα καταθέσουν. Σε διαφορετική περίπτωση, να ζητήσουν ΣΥΓΝΩΜΗ.
Και επειδή η δημόσια εκπαίδευση και γενικότερα η παιδεία έχει πολλά προβλήματα θα ήταν χρήσιμο  το Δ.Σ. να ασχοληθεί με αυτά, αντί να αναλώνεται σε μικροσυνδικαλιστικούς τακτικισμούς για λόγους φτηνού εντυπωσιασμού.  
Μας λυπεί δε, ιδιαίτερα, το γεγονός ότι το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης δεν συνάδει ούτε με το ρόλο, ούτε με τη θέση που εκπροσωπούν. Ο χώρος του σχολείου δεν ενδείκνυται και δεν συνάδει με τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις. Όσοι θέλουν να δικαιολογήσουν την θέση και την άσκηση της συνδικαλιστικής τους δράσης θα πρέπει να βρουν άλλον τρόπο και όχι να απαξιώνουν την προσπάθεια των ανθρώπων του Δήμου που μοχθούν για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων.      
Και είναι υποκριτικό να μιλούν για θεσμούς, όταν οι ίδιοι δεν σέβονται το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι ο πρώτος θεσμός στην τοπική κοινωνία. Τους συνιστούμε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αναφέρονται στο Δήμο Αμαρουσίου.

 Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ένας σύγχρονος Δήμος, πρότυπο Δήμος στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προχωρούμε μπροστά σε συνεργασία με τα σχολεία που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια μας, τους διευθυντές, τους γονείς και τους μαθητές μας και τους αφήνουμε  στο περιθώριο να λειτουργούν με τους όρους του χθες. Τους αφήνουμε στη μοναξιά τους.                 Η κοινωνία τους έχει ξεπεράσει, η εκπαιδευτική κοινότητα τους έχει ξεπεράσει.      

 Ο Δήμος Αμαρουσίου προχωρά μπροστά και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν με παρωχημένες νοοτροπίες και ιδεοληψίες οπισθοδρόμησης, που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κρίση, να γίνει τροχοπέδη στην  προστασία του περιβάλλοντος , στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της τοπικής μας κοινωνίας. 

 

Σχετικά αρχείαΟ Δήμος Αμαρουσίου συνεχίζει με όραμα και αποφασιστικότητα να βρίσκεται στην υπηρεσία των δημοτών, αφήνοντας πίσω παρωχημένες νοοτροπίες και ιδεοληψίες οπισθοδρόμησης_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο