Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη

Print Friendly, PDF & Email

|download file .jpg 160 KB|


|download file .jpg 149|


|download file .jpg 111 KB|

Καθημερινά γεύματα αγάπης για τους άπορους, στέγη για τους άστεγους της πόλης, ταμείο αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης για τους οικονομικά αδύναμους εξήγγειλε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης  

Το σημαντικό φιλανθρωπικό έργο που οργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου μέσα στο 2009 για να «αγκαλιάσει» όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στο γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή της Ορθοδοξίας προς τιμήν της Ιεραρχίας και των μελών των εκκλησιαστικών Συμβουλίων, των Ενοριακών Ναών της πόλης.   
     
Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Πανοσιολογιότατοι Αρχιμανδρίτες πατέρας Νικόλαος και Πατέρας Σαράντης, ο οποίος ήταν και εκπρόσωπος του σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και ο καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών Κοινωνικής Θεολογίας κ. Γεώργιος Φίλιας.

«Ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην πόλη μας φέρνει πιο κοντά όλους εκείνους που προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο των μελών της κοινωνίας μας» τόνισε ο κ. Δήμαρχος ο οποίος αφού αναφέρθηκε, πέρα των άλλων, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που εδώ και ένα
χρόνο επιτελεί σημαντικό προνοιακό, φιλανθρωπικό έργο στη πόλη,
εξήγγειλε καθημερινά γεύματα αγάπης για τους απόρους, στέγη για τους άστεγους της πόλης, ταμείο αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης  για τους οικονομικά αδύναμους.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε:
 « Σ’ ένα ανθρώπινο και αξιοπρεπή χώρο, ο  Δήμος Αμαρουσίου, πριν το Πάσχα, θα ξεκινήσει να διαθέτει καθημερινά και για όλο το χρόνο γεύματα αγάπης στους απόρους της πόλη μας. Στη δύσκολη εποχή που περνούμε πρέπει όλοι μας να μπορούμε να ζούμε με μία στοιχειώδη αξιοπρέπεια και γι’ αυτό ως Δημοτική Αρχή φροντίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Επίσης, ήδη έχομε βρει το χώρο, όπου θα μπορούμε να στεγάσουμε 365 ημέρες το χρόνο, όποιο άτομο, σε όποια γωνιά της πόλης μας και αν βρίσκεται.                  
Παράλληλα, προχωρούμε στη δημιουργία ταμείου αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης, όπου θα κληθεί να συνδράμει και ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλη μας, ώστε επικουρικά με το προνοιακό έργο της εκκλησίας να μπορούμε να προσφέρουμε όλο το χρόνο σε όσους έχουν οικονομική ανάγκη.»

«Μία καλύτερη μέρα» πρόσθεσε ο κ. Πατούλης «θα ξεκινήσει για όλους, για εμάς που θα μπορούμε να δώσουμε, αισθανόμενοι τη χαρά της προσφοράς, αλλά και για εκείνους που έχουν την ανάγκη μας, οι οποίοι θα αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια τη ζωή.»


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο