Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει και προωθεί έμπρακτα την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας

Print Friendly, PDF & EmailΤεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών, στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ενημέρωσης, Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης της Νόσου»


Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013


Ο Δήμος Αμαρουσίου αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος των πασχόντων από τη νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές ʼνοιας, έχει αγκαλιάσει με ιδιαίτερη ευαισθησία τους ανοϊκούς ασθενείς, προσφέροντας ουσιαστική στήριξη στους ιδίους, καθώς και στις οικογένειες και στους φροντιστές τους, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ανθρώπινο πρόσωπό του.
Παράλληλα με την ανάληψη σειράς πρωτοβουλιών και με τη συμμετοχή του σε κοινές δράσεις στηρίζει και προωθεί την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας, ώστε να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και να έχουν ποιότητα στη ζωή τους.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Νόσο Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου) και έχοντας ως στόχο την πρόληψη, αλλά και την έγκαιρη και ακριβή διάγνωση, που αποτελούν προϋπόθεση για την αποτελεσματική θεραπεία της νόσου, διοργανώνει σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer «Εβδομάδα Ενημέρωσης, Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης της Νόσου».


Από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ,του Δήμου Αμαρουσίου ( Ζήνωνος Ελεάτου 8), ειδικευμένοι επιστήμονες θα πραγματοποιούν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών. Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους παράγοντες κινδύνου και τις στρατηγικές πρόληψης της άνοιας.


Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ που λειτουργεί από το 2010 στο Δήμο Αμαρουσίου, αποτελεί την πρώτη κοινωνική υποστηρικτική δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας στα Βόρεια Προάστια, που ήλθε να καλύψει τη δραματική έλλειψη κρατικών δομών και υπηρεσιών για ανοϊκούς ασθενείς.


Στην οργανωμένη μονάδα του Κέντρου, οι πάσχοντες συμπολίτες μας έχουν ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας από τους ειδικούς επιστήμονες και τους θεραπευτές του Κέντρου. Ειδικότερα, έχουν στη διάθεση τους δωρεάν διαγνωστικές, θεραπευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, ενώ ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τις οικογένειες και τους φροντιστές τους, ώστε να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη φύση της νόσου.


Σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου το 8% του πληθυσμού άνω των 65 ετών πάσχει από άνοια και ειδικότερα από τη νόσο Αλτσχάιμερ, ίσως την πιο συχνή μορφή άνοιας. Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου αυτής είναι σημαντική για τον ασθενή και τους οικείου τους γιατί τους επιτρέπει να ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές ή μη φαρμακευτικές θεραπείες, να προγραμματίσουν το μέλλον με τη ρύθμιση νομικών,ιατρικών και οικονομικών θεμάτων, να εκπαιδευτούν, ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητα τους, να μειώσουν το συνολικό κόστος φροντίδας.


Η νόσος Αλτσχάιμερ μπορεί να θεραπευτεί. Ενημερωθείτε!


Για τη συμμετοχή σας στην Εβδομάδα Ενημέρωσης, Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης της Νόσου Αλτσχάιμερ είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, στο τηλέφωνο: 210–70.13.271

Μετάβαση στο περιεχόμενο