Ο Δήμος Αμαρουσίου και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στηρίζουν από κοινού τους νέους στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης στον Αυλώνα Αττικής

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βασίλη Κόκκαλη, τη Διευθύντρια του Σωφρονιστικού καταστήματος Μαρίνα Μπούκη, και υπηρεσιακούς παράγοντες από το Δήμο Αμαρουσίου. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, μεταφέροντας τα δέματα φαρμακευτικού υλικού του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.


 


Φάρμακα, αναλώσιμο υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης και αναψυχής προσέφεραν ο Δήμος Αμαρουσίου και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στον Αυλώνα Αττικής στο πλαίσιο της προσπάθειας που πρόσφατα ξεκίνησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, για την κάλυψη σημαντικών αναγκών των κρατουμένων σε είδη πρώτης ανάγκης. Η προσπάθεια διαδέχεται την προσφορά κλινών, στρωμάτων και άλλων ειδών στο σωφρονιστικό κατάστημα από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, στο πλαίσιο της υποστήριξης του έργου της Διοίκησης των φυλακών αλλά και της βελτίωσης των συνθηκών κράτησης στο σωφρονιστικό κατάστημα.


Κατά τη σημερινή επίσκεψη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ι.Σ.Α και του φιλανθρωπικού οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, προσφέρθηκαν ρούχα, κομοδίνα για τις ανάγκες ένδυσης και διαβίωσης, αντίστοιχα, καθώς και μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ για τις αθλητικές δραστηριότητες των νέων.


«Συνεπείς στην υπόσχεση που δώσαμε μετά τη διαπίστωση κατά την προηγούμενη επίσκεψή μας των σημαντικών αναγκών σε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκη,ς βρισκόμαστε και σήμερα κοντά σε αυτά τα παιδιά. Σε ένα Κράτος που δεν μπορεί, είμαστε κοντά στα παιδιά που μας χρειάζονται, όχι για να αντικαταστήσουμε την Πολιτεία αλλά για να δώσουμε σε αυτή τη νέα γενιά μια δεύτερη ευκαιρία ζωής. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους για να ζουν ανθρώπινα και υγιεινά ως την αποφυλάκισή τους. Και ας μην ξεχνούμε ότι η φυλάκιση αυτών των παιδιών δεν εξαρτάται από τη βούλησή τους αλλά τις περισσότερες φορές από περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρέασαν καταλυτικά τη διαβίωση και την επιβίωσή τους. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους» σημείωσε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Τη δράση υποστήριξαν τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βασίλη Κόκκαλη, όπως και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.


Με στόχο τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής είναι κοντά σε όλες τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και προσπαθεί καθημερινά με 228 εθελοντές γιατρούς να διασφαλίσει την υγεία χιλιάδων παιδιών παραμελημένων και ανασφάλιστων. Σε αυτό το πλαίσιο ξεκινάει το Σεπτέμβριο Εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού σε 5 σταθμούς της Αττικής, κατά την οποία προβλέπεται να καλυφθούν και οι εμβολιαστικές ανάγκες των κρατουμένων στον Αυλώνα.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο