Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ν. Σηφουνάκη για τα εκκρεμή Πολεοδομικά ζητήματα της πόλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ν. Σηφουνάκη στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, κατά την οποία συζητήθηκαν τα Πολεοδομικά ζητήματα που αφορούν στο Μαρούσι.
|download file .jpg 71 KB|


Μία σειρά από καίρια πολεοδομικά θέματα που εκκρεμούν στην πόλη του Αμαρουσίου έθεσε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης στον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Σηφουνάκη, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του κ. Δημάρχου προς τον κ. Σηφουνάκη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011.


Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα πολεοδομικά ζητήματα που αφορούν:
-Στην επίσπευση των διαδικασιών για την εκπόνηση της Πολεοδομικής Μελέτης της περιοχής ‘Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα’.
-Στην αναθεώρηση των χρήσεων γης του εγκεκριμένου σχεδίου στους βασικούς οδικούς άξονες του Δήμου.
-Στην τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου στο Ο.Τ. 88 περιοχής Κέντρου
(κλειστό γυμναστήριο).
-Στην πρόσφατα κυρωμένη απόφαση πράξη εφαρμογής της περιοχής του Αγίου Θωμά.
– Στην επανέγκριση των Π.Μ. των περιοχών ‘ΔΗΛΑΒΕΡΗ’ και ‘ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ’.


Ο κ. Δήμαρχος εξέθεσε στον Αναπληρωτή Υπουργό το στάδιο εξέλιξης των παραπάνω θεμάτων και ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την οριστική διευθέτησή τους, έχοντας τη θετική ανταπόκριση του κ. Σηφουνάκη.
Παράλληλα, αντηλάγησαν απόψεις για το ζήτημα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, με ειδική αναφορά στην προσπάθεια που κατέβαλε ο Δήμος Αμαρουσίου τα προηγούμενα χρόνια για την αποξήλωση και την απομάκρυνσή τους από όλους τους οδικούς άξονες και τις οδούς της πόλης.


Παρουσία του κ. Δημάρχου, ακολούθησε συνεργασία της διευθύντριας της Πολεοδομίας κας Πηνεπόλης Καβάγια, του Προϊσταμένου του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Γιώργου Τσιτσιμπάση και της υπαλλήλου του Τμήματος κας Ντόρας Καράμπαμπα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ανάλυση και δόθηκαν διευκρινίσεις επί των πολεοδομικών θεμάτων και έγινε η κατάρτιση του χρονοδιαγράμματος για την επίλυσης τους.


Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
‘Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νίκο Σηφουνάκη, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για την επίλυση των πολεοδομικών θεμάτων που αφορούν στο Μαρούσι και ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση.
Όσον αφορά στα υπό ένταξη και νυν εκτός σχεδίου για τα οποία κάποιοι ασχημονούν σε βάρος της πόλης, στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η προσπάθειά μας θα είναι πιο έντονη και πιο αποφασιστική’.

Μετάβαση στο περιεχόμενο