Νέα Εποχή για τον Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα βάσει του ΠΔ 91/Δ/2020 για τη διαγραφή οφειλών 30 εκ. ευρώ και διευθέτηση 25 στρεμμάτων (οικόπεδο ΕΤΕΒΑ)

Θ. Αμπατζόγλου: «Διαγράφουμε βάρη 15ετίας – δεκάδων εκ. ευρώ – από τις πλάτες των Μαρουσιωτών και δημιουργούμε πρότυπο μητροπολιτικό πάρκο για το Μαρούσι και τα Βόρεια Προάστια»

Την Τρίτη 02 Ιουνίου 2020, ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο μεταξύ της ΑΘΜΟΝΟΝ και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ βάσει του ΠΔ 91/Δ/2020, σύμφωνα με το οποίο επιτέλους τακτοποιείται μία τεράστια εκκρεμότητα για το Μαρούσι που αφορούσε χρέος που δημιουργήθηκε το 2003 προς την Εθνική Τράπεζα ύψους 30 εκ. ευρώ και διευθέτηση της έκτασης 25 περίπου στρεμμάτων (θέση οικόπεδο ΕΤΕΒΑ οδ. Αμαρυσίας Αρτέμιδος).

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Το Μαρούσι μπαίνει σε μία Νέα Εποχή. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Διαπραγματευόμαστε και κερδίζουμε μάχες. Διαγράφουμε βάρη 15ετίας 30 εκ. ευρώ, από τις πλάτες των Μαρουσιωτών. Χρήματα που θα κατέληγαν στην αποπληρωμή χρεών, θα αξιοποιηθούν για έργα υποδομών στο Δήμο μας. Ακόμη διευθετείται, χώρος 25 στρεμμάτων που θα γίνει πρότυπο πάρκο αναψυχής για τις Μαρουσιώτικες οικογένειες και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τα Βόρεια Προάστια και όλη την Αττική. Με σχέδιο και ισχυρή θέληση, διαβουλευόμαστε με τα τραπεζικά ιδρύματα για να απαλλάξουμε το Δήμο μας και από άλλες δανειακές υποχρεώσεις που συνιστούν τροχοπέδη για την ανάπτυξή του».

Μετάβαση στο περιεχόμενο