ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ

Print Friendly, PDF & Email

Mε αφορμή επιστολή που απέστειλε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Επιστροφή στο μέλλον» Η. Γιαννακάκος, με αίτημα τη διοργάνωση σύσκεψης  στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με αντικείμενο την οικονομική κατάσταση του Δήμου, ο Δήμαρχος απάντησε:

« Κύριε Γιαννακάκο.
Μου αποστείλατε επιστολή στις 19 Οκτωβρίου, με την οποία μου ζητάτε τη σύγκλιση σύσκεψης ενημέρωσης για τα οικονομικά θέματα του Δήμου Αμαρουσίου, με την παρουσία στελεχών της σημερινής Διοίκησης και μελών του συνδυασμού του οποίου ηγείστε και κατέρχεστε ως υποψήφιος Δήμαρχος.

Δεν αντιλαμβάνομαι τη χρησιμότητα μιας τέτοιας σύσκεψης, όταν γνωρίζετε πολύ καλά, ως επικεφαλής της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ότι τα ζητήματα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Αμαρουσίου και των Νομικών του Προσώπων έχουν συζητηθεί εκτενώς και με πλήρη διαφάνεια στο  Δημοτικό Συμβούλιο. Ενώπιον των πολιτών της πόλης κι όχι σε κλειστές συσκέψεις, όπως ζητάτε.

Πρόσφατα, στις 14/9/2010 στο Δημοτικό μας Συμβούλιο συζητήσαμε τον Ισολογισμό του Δήμου Αμαρουσίου. Ακόμη πιο πρόσφατα, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι ισολογισμοί και οι εκθέσεις πεπραγμένων των Κοινωφελών Επιχειρήσεων  του Δήμου και της ΔΕΑΔΑ ( 28/9/2010), στο πλαίσιο της διαφάνειας που επιδιώκουμε για το Δήμο και τους φορείς του. Στις συνεδριάσεις αυτές  παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλα τα στοιχεία για τα οποία ζητάτε για λογαριασμό του συνδυασμού σας και πάλι ενημέρωση. Και δόθηκαν πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έθεσε η Αντιπολίτευση.

Με βάση αυτά τα πραγματικά γεγονότα, δεν αντιλαμβάνομαι τι θα προσέθετε επί της ουσίας μια σύσκεψη μεταξύ στελεχών της Διοίκησης του Δήμου και υποψηφίων συμβούλων του ψηφοδελτίου σας. Όταν όλα έχουν ήδη παρουσιασθεί δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τόσο προς εσάς, όσο και προς τους άλλους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που στελεχώνουν τον πρόσφατα καταρτισθέντα συνδυασμό σας. Εκτός αν αυτό που επιζητάτε από μια τέτοια σύσκεψη δεν είναι η ουσία, αλλά η δημιουργία προεκλογικών εντυπώσεων. Κάτι που δεν θέλω να πιστέψω προσωπικά για σας.

Προτείνω λοιπόν αντί να διοργανώνουμε όπως προτείνετε συσκέψεις εντυπώσεων και όχι ουσίας, πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων του Δημαρχείου και μακριά από τους πολίτες, να μιλήσουμε δημόσια για τα οικονομικά του Δήμου Αμαρουσίου.

Να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και τα προγράμματά μας στους συμπολίτες μας και αυτοί να κρίνουν ποιος είναι ο πιο ικανός να διαχειρισθεί όχι μόνον τα οικονομικά του Δήμου , αλλά το σύνολο των ζητημάτων της πόλης. Να μιλήσουμε δημόσια επίσης, για ζητήματα όπως :
• Πως θα αντιστρέψουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη μείωση των πόρων προς την Αυτοδιοίκηση από την Κεντρική Εξουσία, που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2010.
• Πως θα αντιμετωπίσουμε τη μείωση των πόρων που θα αποδίδονται στην Αυτοδιοίκηση τα επόμενα χρόνια, εξαιτίας της εφαρμογής του Μνημονίου.
• Με ποιον τρόπο θα χρηματοδοτηθούν οι αρμοδιότητες που πέρασαν με τον Καλλικράτη στην Αυτοδιοίκηση, χωρίς να μεταβιβαστούν και οι αντίστοιχοι πόροι από την Κεντρική Εξουσία.
• Ποιες είναι οι θέσεις του συνδυασμού σας για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειρισθούμε τον υπέρογκο δανεισμό του Δήμου μας τα επόμενα χρόνια, δανεισμό που δημιούργησαν οι διοικήσεις του παρελθόντος , με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε και το οποίο ουσιαστικά απαγορεύει στο Δήμο Αμαρουσίου να δανειστεί μελλοντικά.
• Να αναδείξουμε τις ευθύνες αυτών που μας εμπόδισαν το προηγούμενο διάστημα να προχωρήσουμε στη συμφέρουσα για το Δήμο μας αναδιάρθρωση των δανειακών του υποχρεώσεων με αστήρικτες ενστάσεις. Όταν μάλιστα ορισμένοι από αυτούς εκτίθενται ως υποψήφιοι με τον νεοϊδρυθέντα συνδυασμό σας.

Αυτά τα ζητήματα προτείνω να τα συζητήσουμε δημόσια και όχι σε κλειστές συσκέψεις.

Εγώ ήδη το κάνω. Και θα συνεχίσω να το κάνω και στο διάστημα που απομένει ως τις εκλογές, αναδεικνύοντας τις θέσεις μου μέσα από το πρόγραμμά μου, αλλά και μέσα από την επαφή μου με τους πολίτες του Αμαρουσίου.
Γι αυτό στο αίτημα σας  για σύγκλιση σύσκεψης  με θέμα τα οικονομικά του Δήμου απαντώ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝΜε εκτίμηση,
Γιώργος Πατούλης
Δήμαρχος Αμαρουσίου »

Μετάβαση στο περιεχόμενο