Μοναδικό αφιέρωμα στη «Γενιά του ‘40» από τον Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δημήτρης Μπάσης τραγουδά με την Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τον Ανδρέα Πυλαρινό.
|download file .jpg 99Kb|


Οι αφηγητές Βάσια Παναγοπούλου και Νίκος Γαλανός.
|download file .jpg 84Kb|


Το αφιέρωμα στη «Γενιά του ‘40» ενθουσίασε τους εκατοντάδες θεατές που βρέθηκαν στο Αμαλίειο.
|download file .jpg 101Kb|


Το «Αφιέρωμα στη Γενιά του ‘40», που έγινε στο πλαίσιο των «Καλοκαιρινών Βραδιών Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου 2010», ενθουσίασε τους εκατοντάδες θεατές που βρέθηκαν τον χώρο, δείχνοντας ότι ο κόσμος στηρίζει τις πρωτοβουλίες που μας προσφέρουν εκτός από ψυχαγωγία, και πνευματική «τροφή».

Ο Δημήτρης Μπάσης, ο Λάκης Χαλκιάς και η Ειρήνη Καραγιάννη ερμήνευσαν μελοποιημένα ποιήματα των Νίκου Καρούζου, Μιχάλη Κατσαρού, Μανώλη Αναγνωστάκη, Τάσου Λειβαδίτη, Στρατή Τσίρκα, Ιάκωβου Καμπανέλη, Δημήτρη Χριστοδούλου, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, και Γιάννη Μαρκόπουλου.

Οι ηθοποιοί Βάσια Παναγοπούλου και Νίκος Γαλανός είχαν τον ρόλο των αφηγητών, περιγράφοντας το έργο των μεγάλων πρωταγωνιστών της Γενιάς του 40, ενώ ο καθηγητής Πανεπιστημίου λ. Ευρ.Γαργαντούδης μίλησε για την πνευματική παρακαταθήκη των καλλιτεχνών της γενιάς αυτής στη σημερινή εποχή.

Στη συναυλία έπαιξε η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ.Ν.Πέππας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Γ.Πουλόπουλος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο