Μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στην επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Αθμονέων για το Έπος του ‘40

Print Friendly, PDF & Email

«Το Λαογραφικό Μουσείο Αμαρουσίου, σύντομα θα μεταφερθεί στο σημαντικό διατηρητέο νεοκλασικό ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου Αμαρουσίου στην οδό Σουρή & Βασ. Όλγας»

Παρουσία πλήθους πολιτών, μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου   πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επετειακή εκδήλωση για το Έπος του ‘40 , την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Αθμονέων υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.   

Το θερμό χαιρετισμό και τις εγκάρδιες ευχές του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κου Γιώργου Πατούλη μετέφερε στους παριστάμενους  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη μαζί με την υπόσχεσή του ότι το  Λαογραφικό Μουσείο θα μεταφερθεί στο ιδιόκτητο πλέον νεοκλασικό του Δήμου Αμαρουσίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρή και Βασ. Όλγας, μετά το πέρας των επισκευαστικών εργασιών που πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα. «Το σημαντικό αυτό διατηρητέο κτίριο είναι μεγάλης περιβαλλοντικής και ιστορικής αξίας και ένας χώρος αντάξιος του Λαογραφικού Μουσείου Αμαρουσίου που περιλαμβάνει εξαιρετικής αξίας κειμήλια. Με την αμέριστη φροντίδα του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη και της Διοίκησης ένα χρόνιο αίτημα των Μαρουσιωτών σύντομα θα γίνει πραγματικότητα»  σημείωσε η κα Χαλιώτη.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αθμονέων κα Ρούλα  Μπογδάνου- Καλύβα  ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την υποστήριξη του  στο έργο του Συλλόγου και εξέφρασε τη μεγάλη συγκίνηση και ικανοποίηση των μελών του για το θέμα της μεταφοράς του Λαογραφικού στο σημαντικό αυτό διατηρητέο κτίριο της πόλης μας.

Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και το Έπος του ’40 μίλησε το μέλος του Συλλόγου κα Τάνια Γεωργίου Κοσκόρου, ενώ στη διάρκεια της ομιλίας της οι παριστάμενοι παρακολουθούσαν σκηνές από το μέτωπο της Αλβανίας, με μουσική επένδυση τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο.  Ακολούθως, ερμηνεύτηκαν επετειακά τραγούδια από την Μαριάννα Σχοινά, σπουδάστρια της Τάξης Μονωδίας της κας Χριστίνας Σπηλιακοπούλου του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου. Στο πιάνο ήταν ο Καθηγητής του Ωδείου κ. Μανώλης Παπαγιάννης. Η βραδιά έκλεισε με το Εθνικό Ύμνο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου  Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κουτσουβέλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Γεώργιος Ζήκος, Ευθύμιος Τσίγκας, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νικόλαος Πέππας, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής, Κατερίνα Φραγκάκη, Κατερίνα Ψάλτη και ο πρώην Δήμαρχος Αμαρουσίου Χρήστος Βλάχος.  

 

Σχετικά αρχείαΜήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στην επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Αθμονέων για το Έπος του ‘40_1


Μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στην επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Αθμονέων για το Έπος του ‘40_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο