Μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου για την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Print Friendly, PDF & Email

«Οι προσπάθειες που οφείλουμε να καταβάλλουμε, συλλογικά και ατομικά για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των ΑμεΑ, πρέπει να είναι συνεχείς και ιδιαίτερα έντονες σε περιόδους όπως αυτή που βιώνουμε και που πλήττει κυρίως τους συνανθρώπους μας που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Ο Δήμος μας, στο πλαίσιο λειτουργίας των κοινωνικών του υπηρεσιών, ενισχύει καθημερινά τις ειδικότερες παροχές προς ΑμεΑ με ενδεικτικότερο παράδειγμα τη στήριξη και λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Όσο αφορά τα έργα υποδομών, πέρα των όσων προβλέπονται στο τεχνικό μας πρόγραμμα, αναζητούμε διαρκώς πόρους για την υλοποίηση ενός εκτεταμένου σχεδίου για την προσβασιμότητα στην πόλη και κάθε νέο έργο μας προβλέπει αυστηρώς αυτή τη λειτουργικότητα.

Η ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ σε παροχές και υπηρεσίες αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής μας και σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, μπορούμε όλοι από κοινού, με μικρές αλλά και μεγάλες πράξεις να συμβάλλουμε στην αξιοπρεπή και δίχως διακρίσεις διαβίωσή τους».

Μετάβαση στο περιεχόμενο